Foreholte op drempel Eredivisie

Zaterdagavond om 22.00 uur wisten de Voorhoutsen met 26-27 te winnen van concurrent D.S.V.D. in Deurningen. Het werd een zwaarbeladen, super spannende en zenuwslopende wedstrijd. Vanuit Voorhout gingen de dames met familieleden en mannen/vrienden op tijd op weg (wedstrijd om 20.45 uur) om in Deurningen een gezamenlijke maaltijd te nuttigen. Later vertrok er nog een bus met supporters. Meer dan 60 konden er niet mee, want de sporthal kon dat aldaar niet aan, naast de eigen achterban. Snel werd er door de vereniging een programma in elkaar gedraaid, dat er beelden waren van de wedstrijd en commentaar i.s.m. Omroep Bollenstreek. Zo kon iedere belangstellende de wedstrijd toch redelijk volgen. Om 02.00 uur arriveerde de bus na een gezellige reis weer bij sporthal de Tulp, waar tientallen aanwezigen zich hadden verzameld voor ontvangst van het team, dat zeer waarschijnlijk kampioen gaat worden en in de Eredivisie gaat handballen volgend seizoen. Een ongekende prestatie voor de hele selectie en begeleiding en de gehele vereniging. Eén punt stond Foreholte voor op D.S.V.D. Bij de thuiswedstrijd werden de punten verdeeld, 26-26. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Na dit uit-duel wachten voor Foreholte nog drie wedstrijden tegen de nummers 10, 12 en 14 (laatste). Normaal gesproken moet er zonder problemen gewonnen kunnen worden. D.S.V.D. heeft wat dat betreft drie zwaardere opponenten. Leden van Purple United hadden weer allerlei verrassingen in petto, wat heel uitdagend gebracht werd en de supporters van D.S.V.D. verstomd deed staan.

De wedstrijd kende een ongelooflijk spannend verloop. De teams scoorden werkelijk om en om. Iedereen van het team had hierin haar bijdrage. De scheidsrechters voelden de wedstrijd goed aan, want fysiek was het een zware dobber voor beide teams. Ze sloopten elkaar als het ware. Er werd veel gevraagd van de conditie. Bij de stand 14-14 werd gerust, nadat Foreholte twee penalty’s niet wist te benutten. In het begin van de tweede helft, meestal het sterkste gedeelte van Foreholte, was nu het woord aan D.S.V.D. Zij namen een 17-14 voorsprong. Foreholte toonde veerkracht en wist binnen 10 minuten de stand gelijk te trekken, 20-20. Beide teams vochten voor wat ze waard waren, ze lieten elkaar niet los. Het was geen hoogstaande partij, maar reuze spannend en sportief. Tien minuten voor tijd was het 24-24 en de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs wisten een dubbele overtal situatie niet uit te buiten. Anderhalve minuut voor tijd wist D.S.V.D. op 26-26 te komen. Beide coaches vroegen nog een time-out aan en 20 seconden voor tijd wist Dana Vincenten met een alles of niets actie 26-27 te scoren. D.S.V.D. was van de kaart en wist niet meer te scoren in hun laatste aanval. De dol enthousiaste Voorhoutse speelsters sprongen elkaar in de armen en heel Voorhout juichte mee. Deurningen stond op zijn kop. De eredivisie is normaal gesproken gehaald, maar er moeten dus nog van drie lager geplaatste teams gewonnen worden.

De eerste wedstrijd is zaterdag 18 maart om 20.45 uur in de Tulp in Voorhout tegen D.S.S. uit Heemskerk. Kom het team aanmoedigen naar de overwinning en na afloop kunt u de dames nog aanhoren over dé wedstrijd van het seizoen. 25 maart is er een uit-duel in Rijswijk tegen Hercules en 1 april is (hopelijk) de kampioenswedstrijd tegen het gedegradeerde United Breda in de Tulp. Meer info hierover komt later.

Geplaatst op 12/03/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.