Ontknoping nabij

Foreholte won zaterdagavond met 27-25 en staat nu met 20 winstpartijen, 1 gelijk en 1 verloren nog steeds op de eerste plaats in de eerste divisie. Werkelijk ongekend goed. A.s. zaterdag volgt de wedstrijd van de waarheid in Deurningen tegen D.S.V.D. dat 1 punt minder heeft verzameld en met hierna nog 3 wedstrijden te gaan. Helaas mogen er maar 60 supporters mee, want groter is de hal niet! Toch moeten de dames het zelf doen, zoals iedere wedstrijd.

Zaterdagavond was Z.A.P. uit Breezand op bezoek. Dit team doet het erg goed als nieuwkomer in deze competitie. Op de vierde plaats staande hebben zij reeds goed gepresteerd en zijn een nieuw team met jonge meiden, dat een snel en gevarieerd spelletje laten zien. Net als alle teams willen ook zij van de koploper winnen. De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en vielen de doelpunten om en om. Toch was het Foreholte, dat met name vanaf de hoeken te weinig scoorde. Ook in de breaks liep het niet soepel. Bij balverlies werden de snelle gasten onvoldoende afgedekt. De ruststand was 14-14. De Voorhoutse winst werd wederom gepakt in het eerste gedeelte na de rust. Foreholte liep uit naar 20-14. Z.A.P. dat een (vaak té) stevige 6-0 verdediging uitvoerde, zorgde ervoor dat de aanspeel naar de cirkel en het passeren bemoeilijkt werd. Toch waren er kansen tot scoren, maar vanzelf ging het aanvallend allemaal niet zo. Ook verdedigend lieten de Voorhoutsen wat steekjes vallen, maar gelukkig leverden beide keepsters goed werk af. Er moest deze keer hard geknokt worden voor de overwinning. En dat gebeurde dan ook, onder luide aanmoedigingen van de supporters, die er in grote getale (meer dan 60) weer aanwezig waren. Na 20 minuten was het 24-21, dus nog een spannende laatste 10 minuten zouden volgen. Bij Z.A.P. waren het de linker opbouw- en linker hoek speelster, die met respectievelijk 7 en 8 scores het meest trefzeker waren, zodat in de laatste fase de linker opbouwster een persoonlijke dekking kreeg. Iedereen zat met gekromde tenen de wedstrijd te volgen. Toen vielen er kort achter elkaar twee tijdstraffen voor Z.A.P. en moest Foreholte hiervan kunnen profiteren en deed dat ook. Het werd 27-23. Het laatste woord was aan de tegenstander, maar verder dan 27-25 kwamen ze gelukkig niet. Voor Foreholte scoorden: Wendy Smits (3p) 7 x, Dana Vincenten (1p) 6 x, Kim Schuurbiers 5 x, Britt van Leijden 4 x, Marisha v/d Geest, Ramona Vink, Chantal Slegtenhorst, Nikki v/d Post en Lot van Kampen alle 1 x.

Zaterdag dus de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Wie maakt de meeste kans op directe promotie naar de eredivisie. Slechts 60 “vaste” supporters kunnen er heen. Om 20.45 uur in Deurningen is de wedstrijd. Volg de publicaties.

Geplaatst op 05/03/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: