SOS Kwieksport – Foreholte E2

Vandaag speelden de jongens van de E2 een uitwedstrijd tegen SOS Kwieksport met de dames Marit en Kristine als versterking. Met de 20-5 overwinning tijdens de thuiswedstrijd in het geheugen leek het een makkie te worden, maar de eerste vijf minuten werd er nog niet echt overtuigend gespeeld. Daar kwam verandering in toen Jake de score opende met een snoeiharde worp. Ook een tweede punt kwam van Jake. Knap gedaan, maar bij het derde doelpunt van Jake greep de coach in door hem even van het veld te halen en het samenspel te benadrukken. Mét resultaat, want hij pakte het goed op en speelde meteen over met Maik waarop deze het vierde punt van de wedstrijd kon maken met een gevaarlijk balletje tussen de benen van de keeper. Marnix schreef de laatste twee punten in de eerste helft op zijn naam. Beide ballen gooide hij erg knap in de hoek waardoor de keepster kansloos was. Door goed keeperswerk van Diede bleef het scorebord in rust steken op 0-6.

Pepijn mocht in de tweede helft keepen en werd vrij snel verrast door een worp van afstand. Daarop had Diede meteen een mooi antwoord en even later volgde nog een doelpunt van van zijn hand. Hoewel SOS Kwieksport beduidend feller speelde dan de eerste helft konden ze niet voorkomen dat Foreholte bleef scoren. Ditmaal door een knappe worp van Jake vanuit de zijkant. Een flauw balletje dat per ongeluk uit Pepijn zijn handen viel en zo over de doellijn rolde bracht de score op 2-8. Foreholte ging weer meteen de tegenaanval in, dit keer door het midden waarbij Jake zijn vijfde punt van de wedstrijd scoorde. Even later volgde Marnix met wederom een technisch knappe worp in de hoek. Pepijn stond lekker te keepen, maar de tegenpartij slaagde er toch in nog een derde maal te scoren. Toen volgde een vreugdemomentje voor Quinten. De eerste helft was hij namelijk best gefrustreerd dat al zijn pogingen naast gingen of werden tegenhouden en door een voetfout werd zijn eerdere doelpunt zelfs afgekeurd. Nu in de tweede helft was daar dan toch zijn gewenste treffer. Het daaropvolgende punt werd ook gemaakt door Quinten en was het schoolvoorbeeld van goed samenspel en daarmee wellicht de mooiste aanval van de wedstrijd. Vervolgens kreeg Diede nog een keer de kans om er alleen op uit te gaan en liet de keeper het nakijken. Het vijfde en laatste doelpunt van de tegenpartij was er eentje heel laag in de hoek. Wat Diede kan kan ik ook moet Kristine gedacht hebben bij het onderscheppen van de bal. Ze twijfelde geen moment en ging vol in de aanval met een knap doelpunt als gevolg. In de laatste minuut gingen Diede en Marit nog een keer samen in de aanval en het scheelde niet veel of Marit had ook gescoord. Het doel was echter net niet breed genoeg waardoor de bal de paal raakte. Met een eindscore van 5-15 ging de E2 tevreden naar huis en hoeven zij over een maand pas weer in actie te komen. Bedankt Marit en Kristine dat jullie deze wedstrijd wilden meespelen!

Doelpunten: Jake 5x, Marnix 3x, Diede 3x, Quinten 2x, Maik 1x en Kristine 1x

Geplaatst op 20/02/2017, in Jeugd E2, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: