Foreholte stelt niet teleur

Op zondagmiddag stond het treffen tegen Fortissimo in Cothen op het programma. De twee teams zijn altijd elkaars lastpak. Ze willen niet voor elkaar onderdoen en dat biedt een spannend geheel. Maar wil Foreholte in de race blijven voor het kampioenschap, dan zou deze en nog vijf wedstrijden gewonnen moeten worden, want het team staat één punt voor op nummer twee, DSVD. Foreholte wist na een moeizame eerste helft de wedstrijd in het tweede deel naar zich toe te trekken en won met 19-30.

De wedstrijd startte voortvarend voor Foreholte. Na vier minuten stond men 1-4 voor met goed spel. Hierna stokte de aanval en Fortissimo maakte dankbaar gebruik van de misverstanden. Na 20 minuten stond het nog 8-7, maar na 30 minuten (rust) was het voordeel voor de tegenstander 14-11. Weer, zoals zo vaak begon de tweede helft met een ijzersterke defensie, waarin Fortissimo lange tijd niet tot scoren kwam. Gelukkig deden de Voorhouters het wel. Waar eerder in de wedstrijd een aantal breaks en een penalty niet benut werden, gebeurde het nu wel. Ook mooie afstandsschoten waren te bewonderen. Na zes minuten was de stand gelijk, 14-14; Fortissimo stond er bij en keek er naar samen met hun fanatieke supporters. Fortissimo kwam niet langs het sterke verdedigingsblok van Britt van Leijden en Dana Vincenten. Ze probeerden hun heil ergens anders te vinden, maar dat liet Foreholte niet toe. In de hele tweede helft scoorden zij maar vijf keer en de Voorhoutsen negentien keer. Weer een groot aantal doelpuntenmaaksters: Dana Vincenten en Marisha v/d Geest allebei 6 x, Wendy Smits 4 x, Nikki v/d Post 3 x, Ramona Vink, Kim Schuurbiers, Melanie Zwaan en Chantal Slegtenhorst allen 2 x en Naomi Hoogervorst, Britt van Leijden en Saskia Kolster allen 1 x. Junior Zoë de Ridder maakte haar debuut in het eerste en speelde verdienstelijk enkele minuten mee.

Zaterdag is er geen handbal i.v.m. de carnaval, echter zaterdag 4 maart staat de ontzettend belangrijke wedstrijd tegen ZAP op het programma. Om 20.45 uur in de Tulp in Voorhout. Wanneer deze partij gewonnen wordt, dan volgt op 11 maart de wedstrijd tegen concurrent DSVD in Deurningen. Hopelijk kunnen de dames van Ricardo Clarijs dan zeker zeggen “wij staan bovenaan, wij staan bovenaan”.

Geplaatst op 19/02/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.