Foreholte dendert door en wint ook derde periodetitel

Afgelopen zaterdag was de moeilijke wedstrijd in Voorhout tegen nummer drie Virto/Quintus 2. Dit talentvolle team legde de Voorhoutsen het vuur aan de schenen. Echter Foreholte was er klaar voor. Het werd uiteindelijk 27-24 na een behoorlijk pittige strijd en Foreholte incasseerde en passant de derde periodetitel na de eerste periodetitel. Die titel gaat nu naar de tweede plaats en dat is Quintus. Voor de competitie zijn er nog zes wedstrijden te gaan.

In vergelijking tot de eerste ontmoeting kwam Foreholte nu beter uit de startblokken. Na vijf minuten stond het 5-2. Hierna bleek dat Quintus zich niet bij een nederlaag zou neerleggen. Met goede afstandsschoten verschalkten ze keer op keer de defensie van Foreholte. Hoewel Foreholte de verdediging aanpaste liet Quintus toch zien over een behoorlijk technisch en snel team te beschikken. De Voorhoutsen bleven gelukkig bij, maar kon niet verhinderen, dat Quintus met een 13-15 voorsprong de kleedkamer in kon. In de bomvolle sporthal De Tulp met muziek en gezang van Purple United had men genoten van een prima eerste helft. De tweede helft was zo niet nog spannender. Hoewel de verdediging beter stond dan in de eerste helft kon Foreholte toch niet gelijk komen. Na negen minuten stond het 17-19 en daarna kwam de “Voorhoutse tien minuten” na rust. Men wist binnen zes minuten door doelpunten van topscoorsters Wendy Smits (totaal 10 x) en Ramona Vink (totaal 6 x) op een 23-20 voorsprong te komen. De zaal kookte van enthousiasme. Quintus vroeg een time-out aan. Maar de Voorhoutsen lieten zich niet meer verrassen en speelden hun aanvallen geroutineerd uit. Verdedigend zat het de hele tweede helft goed in elkaar. Quintus vocht voor wat het waard was, maar Foreholte was deze keer de meest complete ploeg. Verder werd er gescoord door: Marisha v/d Geest, Saskia Kolster, Naomi Hoogervorst, Malu Oud allen 2 x en Kim Schuurbiers, Britt van Leijden en Anabel Arroyo allen 1 x.

Komend weekeind spelen de dames op zondag 19 februari om 14.00 uur in Cothen tegen Fortissimo. De dames hopen op flinke support, want het doel zullen zij proberen te behalen, namelijk rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Geplaatst op 12/02/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.