Foreholte naar winst na pittige strijd

Zondag 5 februari was er de uitwedstrijd in Panningen tegen het plaatselijke Targos BEVO hc. Nog acht wedstrijden winnen en dan promoveert Foreholte naar de Eredivisie. Het vizier is er vanaf nu op gericht. Onder de klanken van Purple United streden de dames van, onlangs voor Handbaltrainer 4 geslaagde, Ricardo Clarijs voor wat ze waard waren. Na een moeizame eerste helft (15-15) kenden de Voorhoutsen weer een goede tweede helft en wonnen ruim met 23-28.

De wedstrijd bleek een kopie te worden van de eerste wedstrijd in oktober 2016. Toen werd in de Tulp na een 14-14 ruststand met 30-22 gewonnen. Ook nu was het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd, waarin BEVO behoorlijk stevig verdedigde en Foreholte draaide niet soepel. Er was ook geregeld balverlies waar de vrouwen uit Limburg wel raad mee wisten. Het was meer knokken tegen zichzelf om de juiste koers te bepalen. Maar na de rust bleven de scores toch om en om vallen. Terwijl Purple United de vrij lege hal bleef bestoken met aanmoedigingsklanken lukte het Foreholte toch om BEVO op de knieën te krijgen. Na 13 minuten maakte BEVO de 21-21 en vervolgens wisten zij door goed verdedigings- en keeperswerk van Foreholte 15 minuten niet te scoren. De Voorhoutsen scoorden gemakkelijk. Met name rechter hoekspeelster Saskia Kolster kwam goed uit de verf met haar 5 doelpunten. Maar ook tien van haar ploeggenoten wisten het net te vinden namelijk Wendy Smits, Kim Schuurbiers en Marisha v/d Geest allen 4 x, Dana Vincenten 3 x en 2 x scoorden Ramona Vink en Naomi Hoogervorst en 1 x scoorden Britt van Leijden, Nikki v/d Post, Melanie Zwaan en Chantal Slegtenhorst. De laatste twee minuten waren voor BEVO met nog twee doelpunten. Eind 23-28.

Op naar de moeilijke thuiswedstrijd tegen nummer 3 van de ranglijst Virto/Quintus 2 uit Kwintsheul. De enige tegenstander waar dit seizoen van werd verloren en wel met 25-24. Zaterdag 11 februari komen zij naar De Tulp om 20.45 uur. Deze kans mag u niet voorbij laten gaan, om de broodnodige aanmoedigingen te plaatsen voor dit team. Want voor behoud van de koppositie moet gewonnen worden. Oók Dames 2 is in de race om te promoveren en zij spelen om 19.00 uur, dus vóór Dames 1 tegen Roda’71. Komt allen kijken.

Geplaatst op 06/02/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.