Handbalclinic druk bezocht!

Op zaterdag 28 januari hebben we als HV Foreholte de tweede regionale clinic georganiseerd. Dit in het kader van het Foreholte 2020 plan en de ambitie om als topclub in de regio kennis en kunde te delen. Clubs uit de regio waren uitgenodigd om aan deze clinic deel te nemen. Uiteindelijk waren er spelers van de volgende clubs aanwezig bij de clinic: Foreholte, Hillegom, Lotus, MMO, Northa, Olympia en Stompwijk.

De dag was verdeeld in twee groepen die ieder een training kregen van HV Foreholte leden. De eerste training was voor de jongste jeugd (10-13 jaar oud) van 16:45-17:45 uur en de tweede was voor de oudere jeugd (14-16 jaar oud) van 17:45-18:45 uur. Aan de eerste clinic deden rond de 55 kinderen mee en aan de tweede clinic rond de 35. Er waren dus veel enthousiaste kinderen en clubs die zich hadden opgegeven voor deze clinic.

Het idee van deze clinics is om de spelers kennis te laten maken met trainingen op topniveau en met bepaalde technieken. Bij de tweede clinic lag de focus op de thema’s verdedigen en het onderscheppen van de ballen waardoor ze een break-out kunnen lopen. Ze hadden steeds 10 minuten per onderdeel om te oefenen onder begeleiding van Anouk, Ariaan, Feline, Lisa, Malu, Naomi, Noëlle en Robin. Dit keer was er ook een keeperstraining verzorgd door Romy en Williene. Keepers konden zo een uur lang trainen en goede tips krijgen.

Tegelijkertijd werd er in de kantine door Ricardo een voorlichting gegeven voor trainers/coaches hoe je de verdediging het best kunt trainen. Zo hoefde de trainers en coaches zich ook niet te vervelen tijdens de clinic. Het was dus zowel voor de kinderen als voor de trainers en coaches een leuke en leerzame middag. Je kon merken dat iedereen het heel erg naar zijn/haar zin had.

Na de clinic waren er nog twee wedstrijden van Dames 1 en de Dames A1 en kon iedereen in sportcafé de Eijk nog patat met wat lekkers erbij eten, zodat ze daarna naar de wedstrijden konden kijken. Wij vonden het een hele leuke middag/avond!

Geplaatst op 29/01/2017, in Clinics. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.