Foreholte naar winst in prima tweede helft

Afgelopen weekend was het team van Fiqas/Aalsmeer, dat zesde staat, op bezoek in de Tulp om te proberen punten te halen bij de koploper. De eerste helft had Foreholte veel moeite met het vele shirtjes trekken en de mate van fysiek contact van hun tegenstander. Maar deze manier van verdedigen kostten de Aalsmeersen ook veel kracht, zodat Foreholte in de tweede helft afstand kon nemen. Na een 9-9 ruststand won Foreholte verdiend met 24-17.

F/Aalsmeer hanteerde een 3-2-1 verdediging met veel fysiek contact. Kwam Foreholte daar doorheen dan werden helaas een aantal kansen om zeep geholpen. Na een 2-0 voorsprong van Foreholte was het F/Aalsmeer dat de hele eerste helft voor wist te blijven. Het was maar goed dat beide keepsters Mayra de Boer en Williënne van der Plas in een goede vorm staken. De ruststand werd bepaald op 9-9. De Voorhoutsen die in de bomvolle en sfeervolle sporthal (dank Purple United) schutter Dana Vincenten moest missen vanwege een op de training opgelopen enkelblessure, namen na de rust gelijk het initiatief en kwamen op 13-10. Halverwege was het 16-12. Met name door het bikkelen van Ramona Vink aan de cirkel werkte dit inspirerend voor de rest van de ploeg die er vol voor ging. Ramona wist fraai vijf keer te scoren, net als Saskia Kolster in haar rechterhoek vrijgespeeld, ook vijf doelpunten. Wendy Smits verzilverde vijf strafworpen en scoorde totaal 7 x. Pas na 18 minuten in de tweede helft viel de eerste tijdstraf voor Aalsmeer en mede hierdoor kon Foreholte wat meer afstand nemen. Met nog tien minuten te gaan was de stand 19-14 en via 22-16 was het na 60 minuten 24-17. De slechts 17 tegentreffers kwam door goed keeperswerk en goed blokkeringswerk. Voor de overige doelpunten tekenden: Britt van Leijden 2 x en 1 x voor Marisha v/d Geest, Naomi Hoogervorst, Melanie Zwaan, Chantal Slegtenhorst en Anabel Arroyo.

Een lastige clip is omzeild. De volgende klus moet zondag 5 februari in Panningen tegen Bevo worden geklaard. Support kan het team altijd gebruiken. Op zaterdag 11 februari de topper tegen nummer 3 Quintus in de Tulp om 20.45 uur.

Geplaatst op 29/01/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: