Geen hars, wel winst én koppositie in Eerste Divisie

Afgelopen zaterdag moesten de Voorhoutsen hun twee punten in Bentelo zien te verdienen. Omdat aldaar in de competitie als enige vereniging niet met hars mag worden gespeeld (kleefspul dat het vangen en werpen kan beïnvloeden), begin je al met een “achterstand”. Als de wedstrijd vordert moet blijken of je hier goed mee om kan gaan. Na een moeizame eerste helft wonnen de dames van coach Ricardo Clarijs ruim met 20-25 van de Twentse middenmoter Bentelo.

Ondanks of dankzij de “geen hars” situatie startte Foreholte moeizaam. Na vijf minuten mistte Bentelo een penalty en Foreholte kwam op 0-1 door een benutte penalty van Wendy Smits na pas zeven minuten wedstrijd. Daarna had Foreholte de smaak te pakken en via 0-4 werd het na twaalf minuten 1-6. Niets leek een grote overwinning in de weg te staan, maar Bentelo gaf zich niet bij voorbaat verloren. Door hard werken en goed werk aan de cirkel trokken zij de wedstrijd naar zich toe. Foreholte stond erbij en keek er na. Met de rust stond de teller op 10-11. Dat zou bikkelen moeten worden in de tweede helft. Echter Bentelo was de eerste die scoorde na rust. Pas toen was het sein om het over een andere boeg te gooien. De Voorhoutse verdediging werd er op aangesproken met als gevolg de ene na de andere break. Bentelo wist zestien minuten niet te scoren en Foreholte deed goed haar werk. Het was 11-20 toen Bentelo via een penalty (zij kregen er zeven) tegen scoorde. Na twintig minuten was het grootste verschil 13-23. De laatste tien minuten denderde de trein van Bentelo nog even door, maar verder dan 20-25 lieten de Voorhoutsen het niet komen. Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten 5 x, Wendy Smits, Kim Schuurbiers en Ramona Vink allen 4 x, Britt van Leijden 2 x, Marisha v/d Geest, Saskia Kolster, Naomi Hoogervorst, Chantal Slegtenhorst, Nikki v/d Post en Anouk Zwaan allen 1 x.

Doordat ranglijst aanvoerder D.S.V.D. zondagmiddag in Kwintsheul verloor van nummer drie Quintus neemt Foreholte de koppositie over in de Eerste Divisie. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan voordat het duidelijk is wie rechtstreeks gaat promoveren naar de Eredivisie. Zaterdag 28 januari is er weer een thuiswedstrijd in de Tulp om 20.45 uur. Fiqas/Aalsmeer komt op bezoek. De dames hopen dat iedereen het team nog negen keer enorm zal steunen dit seizoen.

Geplaatst op 22/01/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.