Loon na werken

Afgelopen zaterdag ontvingen de dames van Foreholte weer twee punten voor de ogen van een groot aantal toeschouwers in de Tulp door van een verrassend sterk spelend Gemini uit Zoetermeer te winnen. Met dank aan hun twee toppers Roxanne Wiegerinck en Shantella Smid maakten zij het de Voorhoutsen behoorlijk lastig. Ook hun keepsters deden goed werk, maar Foreholte liet zich met name in de tweede helft van hun beste kant zien en wonnen na een 14-15 rust/achterstand met 34-28. Concurrent D.S.V.D. won ook, dus Foreholte blijft op de tweede plek op één punt volgend.

Foreholte kwam goed uit de startblokken, want na zeven minuten was het 4-1. Gemini kwam goed terug mede dankzij enkele onzorgvuldigheden aan Voorhoutse zijde. Na 20 minuten knokken kwam Gemini langszij, 10-10. Wendy Smits hield Foreholte in de race met wel negen doelpunten in de eerste helft. Echter bij Gemini waren er twee schutters die voor totaal tien van de vijftien scores zorgden en in de tweede helft negen van de dertien scores, ondanks dat het verdedigingsblok Britt van Leijden en Dana Vincenten prima werk afleverden. Rust was dus 14-15.

De tweede helft kende een ongekend spannend verloop. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Maar met name bij Foreholte werd door bijna alle speelsters gescoord en dat tekende het verschil met Gemini, die het van twee spelbepalende speelsters moest hebben. Foreholte heeft door de brede selectie de mogelijkheid om goed door te wisselen zonder enigszins te verzwakken terwijl Gemini op een gegeven moment conditioneel er doorheen zat. Na tien minuten sloeg Foreholte een gaatje (21-18) door enkele goed uitgevoerde breaks en mooie scores vanuit de hoek en vanaf de cirkel. De coach van Gemini vroeg nog twee keer een time-out aan, maar de Voorhoutsen waren niet te stoppen. Er moest flink gebikkeld worden (Kim Schuurbiers verbleef een periode geblesseerd op de bank) en dat resulteerde in een prachtige overwinning. Halverwege de tweede helft was de stand 26-20 en via 30-25 werd het uiteindelijk 34-28.

De Voorhoutse doelpunten werden verdeeld onder: Wendy Smits 11 x, Dana Vincenten, Malu Oud en Marisha v/d Geest allen 4 x, Ramona Vink 3 x, Saskia Kolster en Naomi Hoogervorst beide 2 x en Kim Schuurbiers, Britt van Leijden, Chantal Slegterhorst en Nikki v/d Post allen 1 x. Melanie Zwaan bleef aan de kant vanwege een vorige week opgelopen blessure. Keepsters Mayra de Boer en Williënne v/d Plas waren weer van waarde voor het team.

Zaterdag 21 januari is er weer een verre uitwedstrijd naar Bentelo. Een bus brengt de speelsters en supporters er weer naar toe. Men kan zich nog opgeven om mee te gaan aanmoedigen. Zaterdag 28 januari is Fiqas/Aalsmeer in de Tulp het te kloppen team om 20.45 uur.

Geplaatst op 15/01/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: