De eerste punten zijn weer binnen

De handbalsters van Foreholte zijn weer aan hun competitie begonnen in het nieuwe jaar 2017. Na drie weken stop stond de uitwedstrijd in Den Haag bij Hellas gepland. Dit zijn vaak speciale ontmoetingen, nu mede doordat vier Foreholte-speelsters voor Hellas hebben gespeeld. De eerste helft was nog weinig inspirerend van Voorhoutse kant, maar de dames maakten het in de tweede helft goed, hoewel het spel niet altijd tot verbeelding sprak. Na een 9-8 voorsprong bij rust wist Hellas in de tweede helft 18 minuten niet te scoren en Foreholte wel. Het werd uiteindelijk 15-23.

Foreholte trad aan tegen middenmotor Hellas en nam gelijk een 0-2 voorsprong. Het werd nog 1-3 maar daarna liet Foreholte een weinig spetterend spel zien. Hellas dat het vaak moest hebben van traag aanvalsspel en het zich vastlopen in de verdediging, bepaalde het niveau. Foreholte liet zich meeslepen. Het eigen, snelle spelletje was er niet en de dames van coach Ricardo Clarijs zochten naar hun vorm. Hellas wist met 9-8 voorsprong de thee op te zoeken. In de rust waren er maar vier woorden nodig om de dames aan het werk te krijgen: “dit kan/moet beter”. Binnen 30 seconden was de stand gelijk en in 18 minuten was het alleen Foreholte dat scoorde en heel goed stond te verdedigen. Hellas bedacht van alles, maar kwam er niet doorheen. Toen het Haagse doelpunt wel viel, stond het inmiddels 9-17. Met mooie snelle breaks en afstandsschoten bleef Foreholte Hellas voor. Vijf minuten voor tijd was de stand 12-22. De winst was binnen. Hellas scoorde nog. Eind 15-23. De vele meegereisde supporters konden tevreden huiswaarts. De doelpunten kwamen van de hand van Wendy Smits 7 x, Marisha v/d Geest 3 x, Dana Vincenten, Melanie Zwaan en Chantal Slegtenhorst allen 2 x en Kim Schuurbiers, Ramona Vink, Naomi Hoogervorst, Nikki v/d Post, Malu Oud, Anabel Arroyo en Britt van Leijden allen 1 x.

Zaterdag 14 januari kunt u weer in de Tulp in Voorhout genieten van dameshandbal op landelijk niveau. Gemini uit Zoetermeer komt op bezoek en het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. Kom het team aanmoedigen.

Geplaatst op 08/01/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.