Dames D1 speelt leerzame vriendschappelijke wedstrijd

Wat doe je als je een leuke gemotiveerde groep jonge meiden heb die eigenlijk een beetje te hoog zijn ingedeeld? Inderdaad, je haalt de hulptroepen erbij, in overleg met de trainsters en met Jet. Jet bood aan om een aantal wedstrijden te coachen. Er werd gekeken wie waar op haar best kon spelen. Er werden nog geen wedstrijden gewonnen, maar de resultaten waren echt wel zichtbaar. Om nog meer gerichte training te geven werd het voorstel gedaan oom een vriendschappelijke wedstrijd te houden. Een wedstrijd waar de mogelijkheid was om beter de regels van het spel toe te passen en zaken als positie tijdens het spel.

De datum stond vast, 28 december in de sporthal Wasbeek te Sassenheim. Een vriendschappelijke wedstrijd tegen SV Hillegom D4. Om de dag nog leuker te maken zijn we vooraf eerst met zijn allen naar de Mc Donalds in Sassenheim gegaan. Uiteraard een dolle boel. De happy meals waren favoriet. Vooral de zingende en dansende poppetjes die erbij zaten. Na het eten had Jet nog een filmpje waarin de regels eenvoudig werden uitgelegd. Hierna ging de tocht verder naar de sporthal. In de sporthal heeft Jet, in het bijzijn van SV Hillegom, het doel van deze vriendschappelijke wedstrijd uitgelegd. Doelstelling zou zijn een leuke spontane wedstrijd met hopelijk heel veel leermomenten. Een vriendschappelijke wedstrijd geknipt in vier delen:

• Deel 1: Een wedstrijd van tien minuten waarbij uitsluitend door de scheidsrechter, volgens de nieuwe regels, werd gefloten. Tijdens deze 10 minuten werden alle “fouten” rustig uitgelegd.
  • Deel 2: Een wedstrijd van tien minuten waarbij SV Hillegom het spel kon stilleggen zodat zij de mogelijkheid hadden om hun team aanwijzingen te geven. Elke fluit betekende “freeze”. Dit tot grote hilariteit van het publiek.
  • Deel 3: Een wedstrijd van tien minuten waarbij de trainers van Foreholte de wedstrijd stil konden leggen. Feline en Tamara maakte hier gretig gebruik van. Heel veel aanwijzingen en de nodige tips en tricks.
  • Deel 4: Een afsluitende wedstrijd van vijf minuten waarbij beide teams konden laten zien wat zij hadden geleerd tijdens deze vriendschappelijke wedstrijd.

Al met al een leuke vriendschappelijke wedstrijd om naar te kijken. Door beide teams werd leuk en sportief handbal getoond. Voor beide teams heel erg leerzaam en hopelijk zullen wij dit terugzien in de komende wedstrijden. De uitslag was niet verrassend; geen stand maar heel veel vermoeide rooie koppies.

Extra willen wij onze dank uitbrengen aan:

HV Foreholte
Jet (wat zouden wij toch zonder je moeten)
Lisa (scheidsrechter tijdens de wedstrijd)
Feline en Tamara (meiden bedankt)

Uitkijkend naar de volgende wedstrijd,

De meiden van D1 en Emily, Marloes en Maarten

Geplaatst op 04/01/2017, in Dames D1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.