Dames Foreholte komen goed weg

Bijna wisten de dames van P.S.V. uit Eindhoven het feestje in Voorhout te bederven, door pas in de laatste minuten de winst aan Foreholte te laten. Na een 15-19 ruststand werd het 29-28 en kwamen de Voorhoutsen hierdoor goed weg. P.S.V. dat vijfde eindigde na de eerste competitiehelft waarin 13 wedstrijden en waarbij acht overwinningen en Foreholte dat 11 zeges wist te vergaren, was beslist niet beter, maar Foreholte verzuimde o.a. om zes strafworpen te verzilveren en overtal situaties onvoldoende uit te buiten.

Foreholte begon prima aan de wedstrijd. Hoewel P.S.V. goed volgde, was het de coach van P.S.V die al na zeven minuten een time-out aanvroeg. De stand was toen 5-2. Foreholte scoorde vanaf diverse posities en kwam halverwege de eerste helft op een 11-7 voorsprong. P.S.V. liet zich niet kennen en scoorde fraai vanuit de hoeken en via de twee beweeglijke opbouwspeelsters. Foreholte had hier bijna geen antwoord op. Vijf minuten voor rust trok P.S.V. de stand gelijk, 12-12 en het laatste gedeelte was voor een sterk P.S.V., 15-19 ruststand. In het begin van de tweede helft stelde Foreholte gelijk orde op zaken, nadat P.S.V. zelfs eerst nog op 15-20 wist te komen. Binnen 10 minuten was het 20-20. Foreholte speelde gevarieerd en snel en P.S.V. moest geregeld aan de noodrem trekken. Helaas wist Foreholte zes keer een strafworp niet te benutten en wist ook de overtalsituaties van vier uitsluitingen niet voldoende uit te buiten. Zo maakten ze het zichzelf wel er lastig. Na 20 minuten was er nog een gelijke stand 25-25 en de laatste 10 minuten was het bloedstollend spannend in sporthal de Tulp. Britt van Leijden onderscheidde zich door o.a. uitstekend verdedigingswerk en twee strafworpen te benutten. Zo werd het met nog twee minuten te gaan 29-27 en kon Foreholte bekwaam de wedstrijd uit spelen. Eindstand 29-28. Voor Foreholte scoorden Wendy Smits 7 x, Naomi Hoogervorst 5 x, Ramona Vink en Britt van Leijden beide 4 x, Dana Vincenten 3 x, Saskia Kolster 2 x, Kim Schuurbiers, Malu Oud, Chantal Slegterhorst en Nikki v.d. Post allen 1 x.

Dit was de laatste wedstrijd van 2016 en de eerstvolgende wedstrijd in 2017 is op zaterdag 7 januari om 21.00 uur tegen Hellas in Den Haag. Het team hoopt u dan weer te zien bij de wedstrijden.

Geplaatst op 18/12/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: