Foreholte knokt zich naar zege

In een bomvolle sporthal De Tulp, konden de toeschouwers genieten van de Voorhoutse handbalsters, die tegen het gepromoveerde Hercules uit Rijswijk hun 12e wedstrijd van de competitie afwerkten. Hercules is een lastige ploeg voor Foreholte. Menige ontmoeting werkten ze in het verleden tegen elkaar af en Foreholte heeft er altijd moeite mee, ondanks dat Foreholte zich weer liet zien in hun keurig verzorgde out-fit en tassen gesponsord door de Voorhoutse bedrijven Sam Van SCHOOTEN, bloembollen en Van SCHOOTEN, bouwmaterialen. Het lag hier beslist niet aan, dat de dames in een periode zitten, dat het allemaal nog net wel lukt, maar niet overtuigend is. Na een 13-11 ruststand wonnen ze zaterdagavond met 27-22.

Vol vertrouwen pakten de Voorhoutsen de wedstrijd aan. Hercules dat een gedeelde voorlaatste plaats bezet is een ploeg die desondanks niet onderschat mag worden. De eerste 10 minuten waren voor Foreholte 6-3, maar al snel bleek het vizier niet op scherp te staan. De tweede 10 minuten waren voor Hercules, want zij wisten met goede afstandsschoten en penalty’s een 9-10 voorsprong te nemen. Foreholte bleef goed reageren, had echter veel schotpogingen nodig, maar kon zodoende wel met 13-11 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft bleek al gauw dat het tempo voor Hercules wel te hoog was. Ze hadden veel tijd nodig om een aanval af te sluiten. Toch lukte het hen met doordacht spel bij te blijven qua score. Zo ontvingen zij 8 penalty’s. Foreholte mistte een vijftal breaks door foutief aanspelen en nogmaals vijf door het niet weten het doel te treffen. Dat de klasse er is, blijkt wel dat de Voorhoutsen na 5 minuten in de tweede helft een voorsprong nam, om deze niet meer weg te geven. Hierbij dient wel gemeld te worden het goede keepsters werk van Williënne v/d Plas, Mayra de Boer en Romy Verweij. Het verschil bleef lang twee, drie doelpunten, maar in de laatste 10 minuten stelde men de zege veilig. Het werd 27-22. Gescoord hebben Dana Vincenten en Wendy Smits 5 (2p), Marisha v/d Geest en Kim Schuurbiers beide 4, Melanie Zwaan en Britt van Leijden 3, Saskia Kolster, Ramona Vink en Chantal Slegterhorst allen 1.

Zaterdag 3 december gaan de dames naar Breda voor de wedstrijd tegen United Breda om 20.45 uur.

Geplaatst op 27/11/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.