Handbaldames Foreholte boeken moeizame zege

Tegen de in de onderste regionen verblijvende ploeg D.S.S. werd door Foreholte in Heemskerk wel een overwinning behaald, maar dat ging niet zonder de nodige strubbelingen. DSS kon wonderwel Foreholte bijbenen, doordat ze erop gebrand waren om voor een stunt te zorgen. Maar dit alles op basis van het door Foreholte niet goed afsluiten van uitgespeelde situaties, met name in de eerste helft. Na een 8-11 ruststand werd het uiteindelijk 22-29.

In de eerste helft begon Foreholte niet al te sterk. DSS was dan ook in staat om hun opponent bij te blijven. De Voorhoutsen mistten kansen op scores door o.a. diverse keren op paal en lat te gooien. Ook breaks verliepen niet goed door foutief te passen. Halverwege de eerste helft was het 5-5. Foreholte maakte het zichzelf erg moeilijk en men vergat om een aanval goed op te zetten. Er werd teveel voor eigen kansen gegaan. Door enkele breaks nog wel te verzilveren konden de dames uit Voorhout met een kleine voorsprong gaan rusten met 8-11. Foreholte had 29 doelpogingen nodig voor deze 11 scores.

Ook in de tweede helft bleef de nummer twee van de ranglijst naar haar vorm zoeken. DSS schroefde het tempo weer wat op en met name in de verdediging deden zij een tandje erbij. Door te veel in de Heemskerkse verdediging te duiken, liepen de aanvallen vast bij Foreholte. Het lukte maar niet flink afstand te nemen van DSS. Halverwege was het 15-20 en via 18-22 en 19-26 werd het uiteindelijk 22-29. Niet best, maar de twee punten zijn in de sporttas meegenomen en dat is het belangrijkste. De scores kwamen van: Wendy Smits en Marisha v/d Geest beide 6 x, Saskia Kolster 5 x, Dana Vincenten 4 x, Kim Schuurbiers en Malu Oud 2 x en Naomi Hoogervorst, Ramona Vink, Melanie Zwaan en Marlen Arroyo allen 1 x.

Zaterdag 26 november komt Hercules uit Rijswijk op bezoek in de Tulp. De wedstrijd is om 20.45 uur. Aanmoedigingen stellen de dames zeer op prijs.

Geplaatst op 20/11/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: