Thriller in sporthal De Tulp

Afgelopen zaterdag was de strijd om de voorlopige eerste plaats in de Eerste Divisie. DSVD uit Deurningen was de te kloppen tegenstander. Waar zij vorig jaar nog in vier duels Foreholte de baas waren met een verschil van een doelpunt of acht, werd het nu een gelijk spel; 26-26. Maar daar moest hard voor gewerkt worden en dat deden de Voorhoutsen dan ook.

In een bomvolle sporthal De Tulp nam Foreholte het initiatief bij de start. Men kwam met 2-0 voor, maar DSVD had het antwoord klaar. De Voorhoutsen knokten zich terug en nam na 10 minuten een 6-4 voorsprong. Maar met name de linker- en rechteropbouwster van DSVD lieten zich gelden, want Foreholte reageerde te laat op hun acties en schoten uit de tweede lijn. Na 18 minuten kwam Foreholte voor het eerst op achterstand; 8-9. Men had moeite met de stugge verdediging van DSVD en de dames deden te lang over hun aanval. Zo kon het gebeuren, dat met een 11-15 achterstand gerust ging worden.

In de tweede helft bleef DSVD de baas over Foreholte, dat enorm veel pech kende met ballen op de paal en lat en trof een uitstekende keepster van DSVD. Dus was het na drie minuten 12-18. Foreholte toonde echter steeds veerkracht, maar het verschil bleef drie of vier doelpunten. Het publiek ging uit z’n dak met alles wat er gebeurde. Tot zo’n 10 minuten voor tijd door coach Ricardo Clarijs besloten werd om de linkeropbouwster uit te schakelen d.m.v. een persoonlijke dekking, kantelde de wedstrijd. Foreholte dat al veel krachten had verbruikt, kwam toch geleidelijk naderbij en de laatste vier minuten waren zenuwslopend. De scheidsrechters floten af bij een 26-26 eindstand, zodat beide ploegen één punt verdienden. Gescoord werd er door Wendy Smits 12 (5p), Dana Vincenten 6, Marisha v/d Geest en Britt van Leijden beide 2, Ramona Vink, Saskia Kolster, Kim Schuurbiers en Lot van Kampen allen 1 keer.

Zaterdag 19 november is er een uitwedstrijd in Heemskerk bij DSS om 19.30 uur en 26 november speelt dames 1 weer in de Tulp om 20.45 uur tegen Hercules.

Geplaatst op 13/11/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.