Handbaldames Foreholte verliezen in de bekercompetitie

Genoeg zat er tegen dinsdagavond in Amsterdam voor de bekercompetitie. Vaste basisspeelsters ontbraken vanwege diverse redenen en er waren blessures. Niettemin zou er gewonnen moeten kunnen worden van V.O.C. 2, maar de Voorhoutsen lieten een te wisselvallig spelletje zien. Met name uitgespeelde mogelijkheden werden niet benut en er werd verdedigend niet altijd alert gewerkt, zodoende werd uiteindelijk verloren na een 15-11 ruststand met 29-25.

Foreholte kwam dus gehavend aan de start tegen de reserves van beker- en supercup winnaar V.O.C. uit Amsterdam. De strijd ging gelijk op, maar Foreholte had moeite met de forse verdedigende aanpak van VOC. In het begin werd het vaak toegelaten, maar uiteindelijk waren er vijf 2 minuten straffen. Foreholte wist hier geen gebruik van te maken. Te vaak was er balverlies door foutief aanspelen, soms zomaar direct in de handen van de tegenpartij. Ondanks dit kon Foreholte toch gelijke tred blijven voeren. Totdat zes minuten voor rust er bij de wedstrijdtafel afgefloten werd voor een foute wissel. Na een heftige discussie leidde het tot een tijdstraf voor Foreholte. Men was van slag en wist tot de rust niet meer te scoren en VOC wel. Stand werd van 11-11 een 15-11 bij rust.

In de tweede helft zakte Foreholte nog wat verder weg door persoonlijke fouten. De beleving was er niet. Halverwege was het verschil negen doelpunten; 25-16. Daarna lieten de Voorhoutsen toch nog van zich spreken door tot acht minuten voor tijd terug te komen tot vier doelpunten (26-22). Maar VOC liet zich niet verrassen en speelde de wedstrijd goed uit. Het werd uiteindelijk 29-25. De scores kwamen door: Wendy Smits 10 (5p), Lot van Kampen en Marisha v/d Geest beide 4, Chantal Slegtenhorst 3, Britt van Leijden, Nikki v/d Post, Mendi Lof en Mariska Poot allen 1.

Zaterdag 12 november dé wedstrijd voor de koppositie in de eerste divisie tegen D.S.V.D. in Voorhout in de Tulp om 20.45 uur.

Geplaatst op 09/11/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.