Handbaldames Foreholte behouden koppositie na ruime winst

Na het teleurstellend nipte verlies van vorige week, lieten de Voorhoutsen zien dat zij terecht de ranglijst aanvoeren. Ook tegen middenmotor Fortissimo uit Cothen legde Foreholte haar wil op. Met name in de eerste helft had de tegenstander weinig mogelijkheden om het Foreholte lastig te maken. De punten bleven in Voorhout na de 28-18 overwinning.

De eerste 15 minuten bleken achteraf het beste van Foreholte. De verdediging zat weer potdicht, want aanvallend kon Fortissimo geen potten breken. Er werd door hun veel gelopen, maar weinig doelrijpe kansen gecreëerd. De scheidsrechters moesten geregeld aangeven, dat er geschoten moest gaan worden (tijdspel). Met doelpunten maken had Foreholte geen probleem want het stond 10-2 halverwege de eerste helft. Door middel van goed uitgespeelde aanvallen en snelle breaks van respectievelijk Kim Schuurbiers en Marlen Arroyo en het ijzersterke verdedigingsblok van Dana Vincenten met Britt van Leijden wist het team met een voorsprong van 15-6 te gaan rusten. Gezien deze voorsprong kon coach Ricardo Clarijs zich permitteren om in de tweede helft iedereen te laten spelen. Fortissimo kon weinig beter en Foreholte liet zich wat meedrijven in hun acties. Met name in het midden van de tweede helft zakte het niveau van Foreholte wat weg en kon de ondersteuning van de twee prima keepsters Williënne van der Plas en Mayra de Boer (zij stopten beide o.a. een penalty) goed gebruiken. De laatste 5 minuten was het alleen Foreholte, dat nog wist te scoren door o.a. prachtige schoten van Marisha v/d Geest. Zij scoorde in totaal 4 x. De anders scores kwamen van: Kim Schuurbiers 6 x, Dana Vincenten 5 x, Marlen Arroyo en Wendy Smits beide 4 x en één keer scoorden Ramona Vink, Naomi Hoogervorst, Melanie Zwaan, Saskia Kolster en Malu Oud-Zandbergen.

Foreholte behoudt de koppositie, maar ook de concurrentie wist te winnen. Volgend weekend hoeft er door de Voorhoutsen niet gehandbald te worden, want dat was die eerder gespeelde wedstrijd tegen ZAP. Maar waar het er om gaat is de wedstrijd van 12 november om 20.45 uur in de Tulp tegen concurrent D.S.V.D. uit Deurningen. Hierna wordt bepaald wie echt de leiding neemt in de eerste divisie. Hopelijk is de muziek van Purple United net als bij de wedstrijd tegen Fortissimo weer aanwezig, want dat is toch wel heel sfeervol en motiverend in een bomvolle sporthal. Maar eerst is er nog wel de volgende bekerwedstrijd op dinsdag 8 november om 20.30 uur tegen V.O.C. 2 in sporthal Elzenhage in Amsterdam. Foreholte blijft op alle fronten actief, ook in de derde helft!

Geplaatst op 30/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.