Verlies doet pijn bij Foreholte

Zondag moesten de dames in Kwintsheul aantreden tegen de reserves van eredivisionist Virto/Quintus 1. Altijd lastig in het Westland. De wedstrijd lijkt in de eerste helft verloren te zijn, doordat men met 8-2 achter kwam. Het team herstelde zich wonderbaarlijk en na een 12-10 ruststand werd het helaas 25-24. Dus sinds weken nu eens geen punten mee naar Voorhout.

Foreholte begon met name verdedigend zwak aan de wedstrijd en aanvallend werden een aantal open kansen gestopt door een goed spelende Quintus keepster. Na 15 minuten was het 8-2. Tot aan de rust kreeg Foreholte meer vat op de aanvallend beweeglijke en fors verdedigende speelsters van Quintus. Het tempo lag bijzonder hoog in deze wedstrijd. De ruststand werd 12-10. De tweede helft was in één woord “hectisch”. De teams daagden elkaar flink uit en Foreholte probeerde door twee opbouwsters uit te schakelen, de angel uit de Quintus-aanvallen te halen. Dat werkte redelijk goed. Foreholte kwam langszij en de wedstrijd ging verder gelijk op. Er werd aan beide zijde fors verdedigd en Quintus ontving 7 tijdstraffen en Foreholte 3. Toch lukte het de Voorhoutsen slechts één maal voor te staan bij 12-13. Quintus probeerde het hoofd koel te houden, terwijl Foreholte vaak wat onsamenhangend te werk ging en niet altijd de mogelijkheden zag liggen bij de overtalsituaties. Toch deed het team enorm haar best, maar helaas zat een overwinning er uiteindelijk niet in.

De doelpunten tegen Virto/Quintus 2 kwamen op naam van: Marisha v/d Geest 7 x, Dana Vincenten en Wendy Smits beide 5 x, Naomi Hoogervorst 2 x en Kim Schuurbiers, Ramona Vink, Britt van Leijden, Melanie Zwaan en Malu Zandbergen allen 1 x.

Volgende week zaterdag 29 oktober spelen de dames weer in de Tulp tegen Fortissimo uit Cothen.

Geplaatst op 23/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.