Achtste zege op rij voor handbaldames Foreholte

Vanwege omstandigheden, moest de lastige uitwedstrijd op donderdagavond 20 oktober om 19.00 uur in Breezand tegen het plaatselijke ZAP afgewerkt worden. Het is dan allemaal aanpassen, wanneer je van je werk af, een autorit van minstens 1,5 uur, even wat eten en dan nog 2 x 30 minuten presteren in een koude hal met in de eerste 10 minuten te weinig licht aan. En slechts 6 dappere supporters! De Voorhoutsen waren echter ondanks dit geenszins van plan om daar zonder punten weg te gaan.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. De Voorhoutse verdediging stond weer als een huis, maar aanvallend had men wat moeite om de cirkelloopster en de hoeken te bereiken door de vaak wat té fysiek opererende 6-0 verdediging van ZAP. De lichtgewichten binnen de ploeg vlogen op deze wijze soms bijna door de lucht, dus er moest op een andere manier gespeeld gaan worden. Dat lukte in de eerste helft nog niet, want de laatste 5 minuten werd er ook nog persoonlijke dekking gegeven op Wendy Smits. ZAP wist de rust met een 14-12 voorsprong te bereiken, maar het goede gevoel was bij Foreholte. Net als afgelopen zaterdag was het ook nu Foreholte, dat het beste uit de kleedkamer kwam. Binnen 7 minuten was het gelijk 17-17, waarna het team de toon zette en binnen drie minuten stonden ze met 17-20 voor. ZAP stapelde fout op fout en ongeveer halverwege de tweede helft leidde de Voorhoutsen met 19-24. Door een aantal snelle breaks over verschillende schijven wist Foreholte vijf minuten voor tijd op een 22-28 voorsprong te komen. ZAP deed er alles aan om de eindstand dragelijk te houden, maar ze moesten hun meerdere erkennen in de winnaar van eerste periodetitel. Het werd uiteindelijk 24-29. Resultaat van een goed collectief.

De doelpunten kwamen van Wendy Smits 9x (3p), Kim Schuurbiers 6x, Marisha v/d Geest 4x, Britt van Leijden 3x, Lize Vrolijk en Dana Vincenten beide 2x en Ramona Vink, Nikki v/d Post en Saskia Kolster allen 1x.

Zaterdag 29 oktober spelen de dames weer een thuiswedstrijd om 20.45 uur in de Tulp tegen Fortissimo uit Cothen.

Geplaatst op 21/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.