Periodetitel voor Dames 1

Het was een in rouw gedompeld weekend voor Foreholte. Vrijdag 14 oktober kwam het bericht dat Kees Zwetsloot, groot vrijwilliger bij de Voorhoutse club, zeer plotseling was overleden tijdens zijn vakantie in Spanje. Iedereen was aangeslagen door de situatie en als eerbetoon aan Kees werd er tijdens de minuut stilte “zijn HV Foreholte sjaal” getoond door de supporters die vanwege het mogelijk behalen van de eerste periode titel, in grote getale naar de Tulp toegekomen waren.

Wellicht mede door deze emotionele situatie kwam Foreholte erg zwak uit de startblokken. De verdediging normaal het sterkste wapen, was zaterdag een te nemen vesting, doordat men te laat uitstapte op de goede afstandsschoten van o.a. de rechter opbouwster en de diverse passeerbewegingen van een aantal speelsters van BEVO waren geregeld goed voor succes. Niettemin ging de strijd gelijk op, want er kon niet gezegd worden, dat Foreholte het te makkelijk opnam. Na 20 minuten was het 9-9. Hierna bleef het tempo hoog aan beide kanten en de Voorhoutsen hadden nog niet zoveel tegenstand gehad in deze competitie. Ook met de rust was de stand gelijk 14-14. Dat beloofde wat voor de tweede helft. Toch weer hetzelfde beeld. De doelpunten vielen om en om. Halverwege nam BEVO een time out bij de stand 21-21. Hierna kwam Foreholte het beste voor de dag. Mede door een bredere selectie konden de Voorhoutsen door het uitvoeren van enkele breaks afstand nemen. Via 25-21 werd het 27-22 en de eindstand werd 30-22 enigszins geflatteerd, maar geenszins onverdiend. De eerste periodetitel is binnen.

De doelpunten werden gemaakt door: Wendy Smits 8x (3p), Ramona Vink 7x, Dana Vincenten 5x (3p), Kim Schuurbiers 3x, Melanie Zwaan, Saskia Kolster en Marisha v/d Geest 2x en Britt van Leijden 1x.

Op donderdag 20 oktober wordt de wedstrijd van 5 november tegen ZAP in Breezand eerder gespeeld en wel om 19.00 uur. Zondag 23 oktober spelen de dames in Kwintsheul tegen Quintus 2 om 13.30 uur.

Geplaatst op 16/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.