Foreholte flitst door eerste wedstrijd bekercompetitie

Op een doordeweekse dinsdag in Bunschoten/Spakenburg startte de bekercompetitie. De plaatselijke hoofdklasser HVBS had het genoegen om de Voorhoutsen te bestrijden. Hoewel zij enorm hun best deden, was het onderlinge verschil te groot. Een drietal Voorhoutse basisspeelsters mochten thuis blijven en nog drie speelsters werden gespaard. Hierdoor kregen anderen de kans zich te laten zien. Hierbij viel het goede spel van Marlen Arroyo op, die na een zwangerschap en langdurige blessure weer haar eerste doelpunten maakte. Na een 6-18 ruststand werd het 12-40 voor de dames van Ricardo Clarijs.

Foreholte kon vanuit de file maar moeilijk op gang komen na een niet geheel afgewerkte warming-up. HVBS was er klaar voor. Maar na 10 minuten liet de ruime selectie van Foreholte zien dit hoofdklasse niveau ontgroeit te zijn. HVBS had vooral moeite met de verdediging van de Voorhoutsen. Geregeld liepen ze elkaar in de weg. Maar er waren desondanks ook mooie schoten vanaf de midden opbouw en de linker hoek. De wedstrijd was overigens uitermate sportief. Foreholte wisselde volop, dus iedereen kwam zowat tot scoren. Halverwege de eerste helft was het 2-9 en de ruststand was 6-18. In de tweede helft eenzelfde beeld, waarbij Foreholte de meeste kansen benutte vanuit break-outs. De keepsters van HVBS deden ondanks alles goed hun werk, maar ze konden niet voorkomen dat de Foreholte dames 40 van de 65 schoten in het doel knalden. Een prima prestatie van de ploeg.

Er werd gescoord door Marisha v/d Geest 8 x, Naomi Hoogervorst 6 x, Kim Schuurbiers en Britt van Leijden beide 5 x, Ramona Vink en Anabel Arroyo beide 4 x, Saskia Kolster 3 x, Mendi Lof en Marlen Arroyo beide 2 x en Malu Zandbergen 1 x.

Geplaatst op 12/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.