Vijf op een rij

De vijfde competitieronde voor Foreholte vond plaats in Aalsmeer. In het verleden altijd een lastige tegenstander voor de Voorhoutsen. Maar nu de dames zo goed in hun ritme zitten en als een sterk collectief kan opereren is het voor tegenstanders lastig om zwakke plekken naar voren te halen. Het sterk gewijzigde Fiqas/Aalsmeer ploeterde zich door de 60 minuten heen, want het was een onevenwichtige partij. Na een 6-16 ruststand werd het 20-36 en daarmee werd de koppositie behouden.

Foreholte begon enigszins slordig aan de wedstrijd. Door balverlies, het missen van een break en moeite met de open verdediging van F/Aalsmeer maakte het geheel wat rommelig. Maar na 5 minuten begon de doelpuntenmachine te draaien en de Voorhoutse verdediging deed weer goed werk. Aanvallend werd aangegeven de afspraken na te komen, hetgeen resulteerde in goede combinaties en mooie scores. Na 15 minuten was het nog maar 3-9, maar na 30 minuten was het verschil 10. In de tweede helft kwamen ook alle niet basisspeelsters in het veld. Zo kreeg iedereen speelminuten. Er werd ook nu volop gescoord en F/Aalsmeer stond erbij en keek er naar. Zij probeerden d.m.v. een agressievere verdediging om Foreholte uit balans te brengen. Maar daar trapten de dames niet in. Ze wisten zelfs uit 26 pogingen om 20 x doeltreffend te zijn. Het scoreverloop was na 10 minuten 11-23, na 20 minuten 14-29 en na 30 minuten 20-36. Opvallend waren de vele goed uitgevoerde breaks. Weer een extra wapen erbij. Ook deelden hun prima keepende Williëne v/d Plas en Mayra de Boer flink mee in het succes.

De scores kwamen van: Wendy Smits 8 (3p), Marisha v/d Geest 6 (1p), Ramona Vink 5, Saskia Kolster 4, Dana Vincenten en Naomi Hoogervorst 3, Nikki v/d Post en Anabel Arroyo 2, Lot van Kampen, Lize Vrolijk en Kim Schuurbiers allen 1.

Dinsdag 11 oktober is de voorronde van de bekercompetitie in Spakenburg tegen HVBS om 20.00 uur in de “Stormvogel”. Zaterdag 15 oktober is de volgende competitiewedstrijd in de Tulp in Voorhout om 20.45 uur tegen Targos/BEVO uit Panningen.

Geplaatst op 09/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.