Dames A1 starten competitie met een klinkende overwinning

Zaterdag 8 oktober om 19.00 uur speelden Dames A1 hun eerste competitiewedstrijd tegen Jumbo Niedorp. De dames spelen dit seizoen in de Topklasse. De afgelopen maanden hebben trainsters Malu en Mariska de dames een strak trainingsprogramma laten afwerken. De dames waren er dan ook wel aan toe om de eerste wedstrijd te gaan spelen. Ze hadden er zin in.

Coach Annet pepte de meiden voor de wedstrijd nog even op en stipt zeven uur ging de bal rollen. Het eerste doelpunt van de avond kwam tot stand via een break van Foreholte. Later bleek dit wel een erg effectief wapen tegen deze ploeg. Aanvankelijk konden de meisjes van Jumbo goed mee. Het was zoeken naar mogelijkheden in het spel van Foreholte. Maar de dames waren het nog niet verleerd en al spoedig werd menig wisseltje ingezet. Leuk om te zien! De meiden waren niet meer te stoppen en Niedorp moest dan ook geregeld aan de noodrem trekken, wat dan weer een pingel voor Foreholte inhield. We gingen rusten met een stand van 13-6.

Coach Annet gaf in rust wat aanwijzingen, waardoor het spel soepeler zou gaan verlopen. Ook Malu gaf nog enkele tips aan de verdediging. Het was de eerste echte wedstrijd dat de Dames A1 volgens de Zweedse variant verdedigden. De tweede helft werd flitsend gestart en de dames liepen uit naar een stand van 21-6. De keepsters Angie en Romy droegen hun steentje bij door het gooien van mooie breaks. Een heerlijke wedstrijd handbal. Eindstand 32-13 voor Foreholte. De dames staan fier bovenaan!

De scores kwamen van: Feline Verweij 7, Maartje Kraakman 7 (4p), Robin Drent 5 (2p), Romy van Duin 4, Merel van Drueten en Eva Kolster 3, Tamara Bakker 2 en Dana Cornelisse 1.

Zaterdag 15 oktober is de volgende wedstrijd thuis (De Tulp) om 19.00 uur tegen ZAP A1. Tot Zaterdag!

Geplaatst op 09/10/2016, in Dames A1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.