Vier op een rij

Afgelopen zaterdag was het feest in Voorhout. De sponsoren werden in het zonnetje gezet. Tevens ook de mensen die meehielpen aan Sportparkpop. Ook vertoonden de dames zich met hun nieuwe outfit en Purple United zorgden voor de muzikale omlijsting en sfeer in de bomvolle sporthal de Tulp in Voorhout. Als klap op de vuurpijl bezorgden de speelsters van dames 1 zichzelf en handbalminnend Voorhout e.o. een kant en klare overwinning op Bentelo. Na een 17-10 ruststand werd het 28-18 voor de Voorhoutse dames.

Voorlopig gaat het goed zou je zeggen na vier overwinningen op rij. Purple United speelde alsof de eindfase van de competitie al in zicht was, maar zover is het nog niet. Niettemin een heerlijk potje handbal, dat de dames van Foreholte en Bentelo op de vloer lieten zien. Het werd een taktisch spelletje, waarbij de technische vaardigheden het voordeel gaven. Foreholte had het in de beginfase knap moeilijk met de tegenstander. Een strakke 6-0 verdediging zorgde ervoor dat er weinig ruimte was aan de cirkel. Dus afstandsschoten en breaks waren de oplossing. Hoewel de verdediging van Foreholte weer subliem opereerde, wist Bentelo door goed doorzetten, bij te blijven qua score. Maar het werd snel duidelijk, dat Bentelo het tempo van Foreholte niet kon volgen. Halverwege de eerste helft was het nog 6-5, maar 10 minuten later hadden de dames van coach Ricardo Clarijs al een voorsprong van 14-7 genomen. De laatste 5 minuten werd het alsnog 17-10 (rust). Door uitstekend verdedigings- en keeperswerk van Foreholte en de wederom hardwerkende en absolute uitblinker Dana Vincenten (wederom topscoorster met 8 x raak) kon de tweede helft vol vertrouwen tegemoet worden gezien. Dat liep echter anders. Bentelo was de kleedkamer uitgekomen om het Foreholte flink lastig te maken. Dat leek bijna te gaan lukken, want Foreholte had een moeilijk eerste kwartier. De zuiverheid in de schoten was minder en ook verdedigend lieten zij een paar steekjes vallen. Bentelo kon “bijblijven” tot 23-16. Verder liet men het niet komen. Mede door de aanwezigheid na lange tijd van Anabel Arroyo en het goede keepen van junior Romy Verweij, die 10 minuten speeltijd kreeg en daarin o.a. een 7-meterbal stopte, konden de “Paarsen” freewheelend (waarbij een “vliegertje” lukte) naar het einde. Foreholte had als team gespeeld en heeft terecht gewonnen met 28-18. De doelpunten kwamen van de hand van Dana Vincenten 8 x, Marisha v/d Geest 5 x, Britt van Leijden 4 x, Ramona Vink en Wendy Smits beide 3 x. Nikki v/d Post 2 x en 1 x scoorden Naomi Hoogervorst, Saskia Kolster en Melanie Zwaan.

Volgende week zaterdag 8 oktober worden wederom supporters verwacht bij Fiqas/Aalsmeer in de Bloemhof om 20.45 uur om het team te steunen. De dames gaan voor “vijf op een rij”.

Geplaatst op 02/10/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: