Derde winst op rij voor Voorhoutse handbalsters

Afgelopen zaterdag moest de ploeg naar Zoetermeer alwaar Gemini haar thuisbasis heeft. Al jaren komen de ploegen elkaar tegen in competitie- en bekerwedstrijden en altijd zit er een bepaalde spanning op. Toch nu ook binnen Gemini wat andere gezichten. Ondanks dat Foreholte één van haar mindere wedstrijden speelde, was dit Gemini niet bij machte om het de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs lastig te maken. De basis van de overwinning werd in de eerste helft gelegd. Na een 9-17 ruststand werd het 23-32.

De eerste opvallende actie van de wedstrijd was weer het sterke verdedigingsblok van Dana Vincenten en Britt van Leijden, dat verderop in de partij wederom van grote waarde bleek voor de zege. Aanvallend liep het bij Foreholte nogal stroef. Er werd te weinig aandacht geschonken aan de vaak vrijstaande speelsters op de hoeken en op de cirkel. In deze (overigens zeer sportieve) wedstrijd waren sommige speelsters te individualistisch bezig, zodat eenvoudige oplossingen over het hoofd werden gezien. Toch had dit Gemini moeite om het opgelegde tempo bij te houden en zakte aan het eind van de eerste helft wat weg. Rust 9-17.

In de tweede helft werd er voor hetzelfde resultaat gegaan. Maar de Voorhoutsen werden wat nonchalanter in de afspeelmogelijkheden, zodat een aantal keer de Zoetermeerse dames de bal konden onderscheppen en in de break konden. Het was dat de beide keepsters van Foreholte zo goed hun werk deden én Lot van Kampen twee grandioze breaks afrondde in een bepaalde fase, dat hierdoor het verschil op 9 scores bleef staan. De tweede helft werd uiteindelijk 14-15, waaruit bleek dat Foreholte (ondanks dat alle speelsters mochten spelen) teveel technische fouten maakte. Maar daar hebben de dames de wedstrijd van zaterdag 1 oktober a.s. in de Tulp om 20.45 uur tegen concurrent Bentelo weer voor, om te laten zien hoe het gaat zoals het moet en niet andersom. Desondanks een overwinning.

De scores werden verdeeld onder Wendy Smits 7x, Dana Vincenten en Marisha v/d Geest beide 6x, Nikki v/d Post 3x, Saskia Kolster, Lot van kampen, Melanie Zwaan en Mariska Poot allen 2x en Kim Schuurbiers en Lize Vrolijk beide 1x.

Geplaatst op 26/09/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.