Sterke defensie leidt naar tweede winstpartij Dames 1

Zaterdag was in Voorhout het Haagse Hellas op bezoek. In een sfeervolle Tulp beloofde het een spannende wedstrijd te worden, want in de voorbereiding werd op een toernooi bij Hellas nog ruim verloren. Maar de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs waren er nu wel klaar voor en wisten onder begeleiding van de klanken van Purple United na een 14-7 ruststand met 24-14 te winnen en staan nu ongeslagen in de eerste divisie aan kop.

Foreholte had er erg veel zin in om te laten zien hoever het team is en het plezier dat ze aan het spelletje beleven. De beginfase was dan ook voor hen. De Voorhoutsen namen een 5-1 voorsprong na zes minuten spelen. Doelvrouwe Williënne van der Plas (ex-Hellas net als Marisha van der Geest) bleek wederom een betrouwbare sluitpost, evenals Mayra de Boer. Onder aanvoering van deze twee vrouwen en de wederom goed blokkerende Britt van Leijden zorgden zij samen met de rest van het team voor nadenken bij Hellas. Keer op keer liepen zij zich vast in de hechte verdediging van Foreholte. De Haagsen wisten zowel in de eerste als in de tweede helft slechts 7 x te scoren. De twee lange opbouwspeelsters waren niet bij machte het Foreholte lastig te maken. Aanvallend liep het team ook telkens tegen tijdspel aan, omdat er geen oplossing werd gevonden. Foreholte speelde ook niet superieur, maar vond elke keer in goed overleg de ruimte om te scoren. Met name opbouwster Wendy Smits was weer goed voor 10 scores. Nu was het ook Saskia Kolster die ook geregeld goed vanuit de hoekpositie in kwam en zo was ze dreigend en wist zij twee maal fraai te scoren. Door de 6-0 verdediging van Hellas was er weinig ruimte om de cirkelloopsters te bereiken.

In de tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld al werd Foreholte wel wat onnauwkeuriger in het aanspelen en het schot op doel. Dat beide keepsters een vaste waarde hebben voor het Voorhoutse team zorgde ervoor dat de speelsters zich konden veroorloven met het uitproberen van wat afspraken binnen het aanvallende gebeuren. Halverwege de tweede helft was de stand 21-11 en het werd uiteindelijk 24-14. Dus weer 10 verschil, net als vorige week. Voor Foreholte scoorden: Wendy Smits 10x (5p), Dana Vincenten 5x, Marisha v/d Geest 3x, Saskia Kolster 2x en Kim Schuurbiers, Ramona Vink, Melanie Zwaan en Naomi Hoogervorst allen 1x.

De volgende uitwedstrijd is niet zo ver weg, dus komt u aanmoedigen zaterdag 24 september om 20.10 uur in sporthal de Oosterpoort in Zoetermeer tegen Gemini.

Geplaatst op 18/09/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.