Prima start van zaalcompetitie voor handbalsters Foreholte

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde van de Eerste Divisie gespeeld en voor Foreholte betekende dit een lastige uitwedstrijd in Eindhoven tegen P.S.V. Trainer/coach Ricardo Clarijs kon over een grote, fitte selectie beschikken. In een erg warme sporthal wonnen de Voorhoutsen na een moeizame eerste helft overtuigend van P.S.V.

Foreholte had moeite om in de competitieroes te komen. Tijdens de oefenwedstrijden werd veelal gewisseld, zodat speelsters niet hele wedstrijden afwerkten. Nu werd er vanuit een basis gestart en werd er tactisch gewisseld. P.S.V. bleek vooral met hun manier van verdedigen een lastig te bespelen tegenstander. Er werd veel aan de Voorhoutse shirtjes getrokken en niet op de bal verdedigd. Daarbij was de Eindhovense aanval veelal onvoorspelbaar. Foreholte reageerde geregeld te laat op de verrassende schoten uit de tweede lijn. Aanvallend was het aan Wendy Smits te danken, dat Foreholte P.S.V. bij kon blijven, want zij profiteerde van de ruimte die gecreëerd werd door de goed bewegende cirkelloopsters. Niettemin werd Smits flink aangepakt door P.S.V., maar er kon met een kleine voorsprong (14-16) gerust worden.

In de tweede helft een beter draaiend Foreholte. Gelijk na de rust moesten kort na elkaar twee speelsters van P.S.V. voor 2 minuten naar de kant, zodat Foreholte de voorsprong kon uitbreiden naar 14-19. In deze tweede helft was het woord aan Dana Vincenten met in totaal 11 scores waarvan 5 benutte penalty’s. Ook in de verdediging was zij samen met Britt van Leyden een ware plaag voor P.S.V. Keepster Mayra de Boer keepte een prima tweede helft en de speelsters begonnen zich steeds beter in hun element te voelen. Na 15 minuten was het verschil nog steeds 5 scores (18-23), maar het laatste kwartier liet Foreholte de tegenstander zien, dat er met hun rekening moet gehouden worden. Het verschil werd uiteindelijk 10 doelpunten. Uitslag 20-30. De scores kwamen van Dana Vincenten 11x, Wendy Smits 9x, Marisha v.d. Geest 3x, Lot van Kampen 2x, Nikki v/d Post, Naomi Hoogervorst, Lisanne Ruiter, Kim Schuurbiers en Mariska Poot allen 1 x.

Zaterdag 17 september volgt de tweede competitiewedstrijd in de Tulp in Voorhout om 19.30 uur tegen Hellas. Kom het team aanmoedigen. Het belooft een spektakel te worden.

Geplaatst op 11/09/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.