Competitie dames Foreholte-handbal kan gaan beginnen

Na een aantal oefenwedstrijden en pittige trainingen, zijn de dames van Ricardo Clarijs er klaar voor. Wederom een seizoen handbal in de eerste divisie. Het team is t.o.v. vorig seizoen uitgebreid met wat speelsters van buitenaf. Zij zijn al aardig ingeburgerd in Voorhout en hebben het naar hun zin bij de Voorhoutse vereniging. Afgelopen vrijdag werd met 42-18 gewonnen van Hercules (ploeg uit dezelfde competitie, die gepromoveerd is). Zondag namen ze het op tegen het studententeam uit Amsterdam en boekten een mooie 41-19 overwinning.

Zonder een drietal vaste speelsters begon Foreholte goed aan de wedstrijd. De 6-0 verdediging stond ijzersterk. Aanvallend wisten de speelsters elkaar goed te vinden en ook het tempo zat er goed in wanneer men overschakelde op de aanval. Halverwege de eerste helft was er een 12-3 stand, hoewel de studenten goed tegenstand boden o.l.v. een fanatieke coach. Foreholte speelde wederom in verschillende organisaties, maar in de tweede helft bleek wel, dat de krachten en de inspiratie er langzaam uitvloeiden na het drukke voorbereidingsprogramma. Niettemin lieten de dames zien, wat ze waard waren voor een goed resultaat. Het werd uiteindelijk 41-19. De beide keepsters Williëne van der Plas en Mayra de Boer lijken duidelijke aanwinsten te zijn voor het team. Met resp. 13 en 11 stops waren zij van grote waarde. Ook het aanspelen van de break-out wordt een vast winstpunt. De topscoorsters waren Dana Vincenten met 6, Nikki v/d Post en Marisha v/d Geest beide 5 en Ramona Vink, Kim Schuurbiers en Lot van Kampen allen 4.

Zaterdag 10 september om 19.00 uur is de eerste competitiewedstrijd in Eindhoven tegen P.S.V. Er rijdt een bus naar toe, dus geef u op bij het bekende adres (hier). In ieder geval hopen de dames, dat iedereen weer aanwezig zal zijn op zaterdag 17 september op de tribune in de Tulp om 19.30 uur om aan te moedigen bij de wedstrijd tegen het Haagse Hellas.

Geplaatst op 05/09/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.