Handbal Foreholte al weer volop in beweging

Alle teams van H.V. Foreholte zijn weer gestart met de trainingen, want de competities gaan weer beginnen. Voor dames 1 is de eerste wedstrijd gepland op zaterdag 10 september in Eindhoven tegen P.S.V. Door het prima resultaat, van hetgeen het Nederlandse vrouwenteam op de Olympische spelen liet zien, vierde plaats, zal het de handbalsport nog meer aanzien gaan geven.

Allereerst werd er door de Voorhoutsen op een toernooi in Den Haag bij Hellas vijf wedstrijden afgewerkt en verloren. Hoewel trainer/coach Ricardo Clarijs kon beschikken over een ruime selectie, waren toch nog niet alle speelsters terug aan het front. Alle speelsters kregen speeltijd, zodat de vaste patronen weer aangesproken konden worden. Het was wel weer wennen, zeker omdat er nu een viertal nieuwe speelsters ingepast gaan worden.

Afgelopen woensdag was er een oefenwedstrijd in de Tulp tegen de reserves van bekerkampioen en verliezend finalist om het kampioenschap, VOC uit Amsterdam. Er werd uitgegaan van 3 x 25 minuten spel, maar aangezien het erg warm was en VOC slechts twee wisselspeelsters had, werd er na totaal 60 minuten gestopt. VOC liet zien over goede handbalbagage te beschikken. Fysiek kwamen ze wel tekort t.o.v. Foreholte, maar dat werd gecompenseerd met goede beweeglijkheid en snelheid. Foreholte dat van alles in huis heeft, kwam door de vele wissels eigenlijk niet goed in hun spel, maar zo kan men toch het samenspel optimaliseren en individuele acties laten zien. Goede aanvallen afgerond met prachtige scores wisselden elkaar af met foutieve passes of te laat aanpakken in de verdediging. De vorm is er nog niet, maar dat komt goed. De vooruitgang is zichtbaar en het vertrouwen in en met elkaar groeit. De wedstrijd werd met winst afgesloten t.w. 35-27. De topscoorders waren Wendy Smits en Marisha v/d Geest met 6 scores, Ramona Vink 5 en Nikki Post en Melanie Zwaan beide 4. Iedere speelster wist te scoren.

H.V. Foreholte is van plan er weer een spektakeljaar van te maken. Kom dat zien en maak het mee!

Geplaatst op 24/08/2016, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.