EURO Handball Championship Amsterdam 2016

EURO Handball Championship 2016In 2011 heeft een groep homoseksuele handballers zich verenigd tot Team Holland om de Nederlandse eer te verdedigen bij de EuroGames in Rotterdam. Sommigen hebben elkaar één dag voor het toernooi ontmoet. En toch hadden ze direct een medaille te pakken. Inmiddels zijn ze een paar jaar en een paar medailles verder, waaronder een gouden.

Aan deze toernooien doen ze mee omdat ze het leuk vinden. Met de tegenstanders uit onder meer Noorwegen, Hongarije en Frankrijk maken ze er altijd een groot feest van, waar ze ook zijn. Maar zodra ze het veld in stappen, wil iedereen winnen. En dat is niet gemakkelijk, want de Noren bij voorbeeld trainen het gehele jaar door met elkaar en spelen in de Noorse derde divisie. Het is dus maar goed dat Team Holland kan rekenen op enkele sterke spelers, waaronder Bernard Broekmann en Mark van Mil, voormalige spelers van respectievelijk Hurry Up en Tachos. Daarnaast doen ook Jack Waasdorp en Jordi Bout uit onze herenselectie mee!

Nu lijkt het alsof de groep zich wil afzonderen van de ‘normale’ verenigingen, maar niets is minder waar. Iedereen speelt bij zijn eigen vereniging en is daar geaccepteerd als volwaardig speler. Wat ze wel willen, is laten zien dat homo’s of andere LGBTQ sporters net als ieder ander op hoog niveau mee kan sporten. Een voorbeeld stellen dus.

Dat voorbeeld gaan ze op donderdag 4 en vrijdag 5 augustus 2016 in Amsterdam opnieuw stellen. Dan organiseren ze namelijk uit eigen beweging de European Championships LGBTQ Handball 2016. Niet alleen voor homo’s, maar voor iedere seksualiteit, religie, huidskleur en dus ook voor hetero’s.

Daarom hopen ze op een zoals gewoonlijk grote opkomst bij de heren, maar vooral ook meer vrouwen. In het veld gaan ze er dan een leuke strijd van maken en buiten het veld bouwen ze een gezellig feestje. Met op zaterdag 6 augustus uiteraard de mogelijkheid om de Gay Pride Parade op de Amsterdamse kanalen te bezoeken.

Houd 4 en 5 augustus 2016 dus vrij in je agenda en kom de handballers (dus natuurlijk ook Jack en Jordi) aanmoedigen voor acceptatie en tolerantie in de sport.

Wanneer: Donderdag 4 augustus 09.00 uur tot en met vrijdag 5 augustus 18.00 uur
Waar: Sportcentrum Caland, Eliza van Calcarstraat 2, 1068 RR Amsterdam
Website: http://www.handballchampionship.eu
Facebook: http://www.facebook.com/eurohandballchampionship

Geplaatst op 02/08/2016, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

1. Veel succes en vooral plezier Jack en Jordi.