Seizoen 2016–2017, een seizoen van uitdagingen en kansen!

Na een prachtig seizoen vol hoogtepunten staat het nieuwe seizoen al weer voor de deur. Met de teamindeling van seizoen 2016-2017 had de TC een lastige keuze tussen ruimere teams, of krappere teams. Een lastige keuze met veel argumenten voor en tegen beide keuzes. Met een keuze voor de ruimere teams hadden we bij aanvang van het seizoen al een ledenstop moeten invoeren voor een bepaalde lettergroep. Daarnaast waren we dan allemaal met 4 tot 6 wissels per team gaan spelen.

Wij hebben in onze keuze voor krappere teams een aantal punten die in het plan “HV Foreholte 2020” gaan komen laten meewegen. Plezier, opleiden en kansen bieden. In krappere teams heb je minder wissels en kan je meer spelen. Tevens is er dan meer ruimte voor het spelen van dubbelle wedstrijden. Ook het meetrainen met een hoger team wordt dan makkelijker waardoor iedereen meer kansen krijgt zich op zijn of haar niveau te ontwikkelen. De uiteindelijke temindeling is tot stand gekomen in samenwerking met trainers en coaches.

We beseffen heel goed dat de krappere teams ook uitdagingen geeft. Er zal vaker in- en uitgeleend moeten worden van en naar andere teams. Dit zal de ene keer makkelijker gaan dan de andere keer. Hiervoor hebben wij, of gaan wij goede afspraken maken met de trainers en de coaches. Ook zullen we tijdens het plannen van de thuiswedstrijden hier zo veel als mogelijk rekening mee gaan houden.

Door alle positieve berichten rondom het Nederlandse handbal (Rio, het EK en ons eigen jeugdhandbaltoernooi) en het mooie seizoen wat we zelf net gehad hebben zien we het aantal leden en dus ook het aantal teams groeien. Zo krijgen we voor het eerst in jaren weer 4 Dames senioren teams. Ook het aantal jeugdteams bij aanvang van het seizoen groeit van 12 vorig jaar naar 14 dit jaar. Een ontwikkeling waar we super trots op zijn en wat we toch maar mooi met z’n allen bewerkstelligd hebben. Ook JIJ!!

Komende zaterdag eerst nog het Eindfeest en dan de welverdiende zomervakantie. We zien iedereen na de vakantie graag weer goed gebruind en fit terug.

Fred, Patty, Wilfried, Annet, Wilbert en Marco.

De teamindelingen voor het seizoen 2016-2017 zijn hier te vinden:

Geplaatst op 07/06/2016, in Technische commissie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.