Handbaldames Foreholte sluiten prima seizoen af met aantal oefenwedstrijden

Mede vanwege het aanmelden van een viertal nieuwe speelsters én de terugkomst, na de zwangerschappen, van de zusjes Arroyo én het inpassen van junioren, organiseerde trainer/coach Ricardo Clarijs vijf wedstrijden kort achter elkaar. Zo kunnen de dames, naast de trainingen, alvast aan elkaar wennen, opdat na de vakantie het team ook als geheel kan gaan draaien. Dat het nu nogal stroef verliep kwam door de onzekerheden in het spel en mede doordat om beurten speelsters niet mee hoeven te doen, omdat de damesgroep groot genoeg is en iedereen zich kan en mag laten zien met wat hun mogelijkheden zijn.

De eerste wedstrijd was tegen Oliveo uit Pijnacker uitkomende in de tweede divisie. Het samenspel was goed en er waren mooie scores, waarvan meerderen vanuit een break tot stand kwamen. Echter door het vele doorwisselen, werd het spel onrustiger. Maar na een 25-10 ruststand won Foreholte eenvoudig met 43-20. Nuttige oefenwedstrijd voor iedereen.

De tweede wedstrijd was tegen Ventura uit Schiedam (hoofdklasse). Doordat beide teams genoeg speelsters hadden werd er drie keer 25 minuten gespeeld. Het eerste gedeelte was erg onsamenhangend bij Foreholte. Verdedigend werd er niet goed gecommuniceerd, dus was vaak niet duidelijk wie nou wie moest verdedigen en werd er te laat uitgestapt op een afstandsschutter. Aanvallend trof Foreholte een offensieve verdediging van Ventura. Daarbij heel fysiek gericht. Hier wisten de Voorhoutsen niet altijd de broodnodige combinaties te creëren en leden daarbij ook geregeld balverlies. Ventura kon Foreholte zo bijblijven qua score, door goed te passeren of door mooie afstandsschoten. Het eerste gedeelte was 13-14. In het tweede gedeelte weer veel wisseling van speelsters waardoor slordig spel werd gespeeld, omdat er steeds weer een ander naast je staat. Inmiddels was de stand 24-24. In het derde gedeelte kwam men toch beter voor de dag en via een aantal snel opgezette aanvallen en mooie individuele acties kwam er een duidelijk verschil. De uiteindelijke uitslag werd 40-32.

De derde wedstrijd ging tegen concurrent F/Aalsmeer uit de eerste divisie. In Aalsmeer waren er iets minder speelsters, hetgeen het overzicht bevorderde. Hoewel F/Aalsmeer hun vertrouwde fysieke aanpak hanteerde, lieten de Voorhoutsen zien, daar inmiddels goed mee om te kunnen gaan door goed samenspel en de verdediging was weer als vanouds. Na 35 minuten was het al 10-20 en na weer 35 minuten sloot Foreholte met tevredenheid de wedstrijd af met 29-46.

Op donderdag 19 mei komt VELO uit Wateringen (degradeerde afgelopen seizoen naar de tweede divisie) op bezoek in de Tulp om 19.30 uur en als laatste komt Westlandia (tweede divisie) uit Naaldwijk zaterdag 21 mei om 20.00 uur ook naar Voorhout. Hierna een welverdiende vakantie voor de boeg.

Geplaatst op 19/05/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.