Dameshandbal Foreholte wint opnieuw nacompetitiewedstrijd

Met de loodzware maar onvergetelijke halve finale van de beker van afgelopen donderdag nog in de benen en in het hoofd, stond afgelopen zondag de wedstrijd in Cothen tegen Fortissimo op het programma. De thuiswedstrijd werd onverwachts ruim gewonnen. Daar er deze week nóg twee nacompetitiewedstrijden wachten, zouden de krachten wat verdeeld moeten worden. Na een zwakke eerste helft waarin slecht op doel werd geschoten door de Voorhoutsen liep men achter de feiten aan en was het 16-12 bij rust voor Fortissimo. De tweede helft kende een heel ander gezicht en Foreholte handbalde als niet eerder en won uiteindelijk verrassend met 28-32.

Keepster Roxanne Roffelsen meldde zich af met griep net als fysiotherapeute Mariëlle. Hiervoor in de plaats traden de jeugdkeepster Romy Verweij en speelster Lot van Kampen als fysio met succes in hun voetsporen. Fortissimo liet gelijk in het begin van de wedstrijd een persoonlijke dekking voor hun ex-speelster Wendy Smits uitvoeren. Foreholte had hier, hoewel het reeds in andere wedstrijden ook gebeurde, moeite mee. Terwijl men zelf ook de sterke linkshandige rechteropbouwster van Fortissimo in de gaten hield, wist zij toch zeven maal te scoren en Wendy Smits geen één! En ook de andere schoten kwamen veelal van veraf, hoewel keepster Kim Nijhuis-Geerlings haar doel bekwaam verdedigde. De rust ging in met een 16-12 achterstand.

Dat er goed overlegd was in de kleedkamer werd snel duidelijk in de tweede helft. Toch duurde het verzet van Fortissimo nog 10 minuten voordat Foreholte na de 19-19 langszij kwam door mooie afstandsschoten van Dana Vincenten en flitsende passeerbewegingen van Kim Schuurbiers. Het grootste verzet bij Fortissimo was gebroken en ze moesten geregeld aan de noodrem trekken, waardoor er tijdstraffen vielen en nu ook Wendy Smits de ruimte kreeg om te scoren. Ook de rest van het team deed een duit in het zakje met mooie scores en goed verdedigen. Van 19-19 stond het 10 minuten voor tijd 21-26. Toch bleef Fortissimo knokken voor een beter resultaat, maar helaas de succesmeiden van coach Ricardo Clarijs bepaalden de eindstand op 28-32. Een voortreffelijke tweede helft. De laatste 5 minuten mocht juniorkeepster Romy Verweij van het “grote werk” mee proeven en ze deed het goed.

Voor de scores waren verantwoordelijk: Dana Vincenten 12 (4p), Kim Schuurbiers 8, Wendy Smits 5, Ramona Vink 3, Naomi Hoogervorst, Lize Vrolijk, Lisanne Ruiter en Malu Zandbergen allen 1.

Geplaatst op 18/04/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.