Ongekende sfeer in halve finale NHV-beker

Reeds eerder, maar afgelopen donderdag toen de halve finale van de NHV-beker verspeeld werd in Kwintsheul tegen Virto/Quintus (dat de ranglijst aanvoert in de eredivisie) liet met name de achterban van Foreholte zien hoe er door saamhorigheid zonder narigheid gestreden kan worden om een doel te bereiken. Iedereen had het er over en het was geweldig. De vrouwen van coach Ricardo Clarijs waren diep onder de indruk van het support wat hen ten deel viel. Samen met vele supporters en radio en tv van Omroep Bollenstreek, vertrokken de speelsters op donderdagmiddag 14 april 2016 naar het Westland. Afgestoken paars vuurwerk deed de bus uitgeleide vanaf het sportpark. In de sporthal in Kwintsheul was de tribune voor Foreholte. Van het begin tot het eind werd de ploeg verrast door liederen, spandoeken, muziek, aanmoedigingen en neervallende frutsels. Purple United was aanwezig en hoe. Quintus dat de keepster van het nationale handbalteam, te weten Marieke van de Wal, in de gelederen heeft én een viertal speelsters van jong Oranje, keken hun ogen uit van wat er allemaal gebeurde. Het was ongekend zo’n sfeer. Coach Clarijs liep rond met een onbestemd gevoel en zoals hij aangaf dit nooit meer te zullen gaan meemaken. 27 jaar geleden was het feest, maar dit overtrof alles.

De wedstrijd kende te grote verschillen. Een doordeweekse avondwedstrijd-uit, is sowieso geen ding voor de dames van Foreholte en nu met die ambiance was het helemaal overweldigend. Maar niemand kon ermee zitten. Iedereen moest genieten en deed dat ook van harte. Alle speelsters kwamen aan bod en in de eerste helft kon men Quintus nog redelijk volgen. Na een gelijk opgaande eerste zeven minuten, liep Quintus iets uit en in het eerste deel van de eerste helft stond het 11-5. Het tweede gedeelte liep het aan Foreholte zijde weer even iets beter en wisten beide teams bijna evenveel te scoren. De ruststand was 18-10 zonder dat Foreholte hoogstaand handbal liet zien. Maar men kon zien, dat het hele gebeuren kracht kostte en Quintus was veel te geroutineerd om de situaties te onderschatten en menig keer onderschepten zij een passing en zeker met name in het verdedigen kwamen de Voorhoutsen duidelijk te kort. Echter bij Quintus traint men elke dag en al jaren lang. Dit reikt ook naar het niveau richting het Nederlands damesteam, hetgeen inmiddels op wereldniveau staat. Het is super hoe de dames uit Voorhout zover hebben kunnen komen in de bekercompetitie. Verder ging het in de tweede helft slechts 5 minuten goed, daarna scoorde Quintus in 15 minuten 11 keer achter elkaar door mooie afstandsschoten en breaks, voordat Foreholte wat terug kon doen. Tot 8 minuten voor tijd wisten de Voorhoutsen nog te scoren maar het laatste woord was aan Quintus, dat in deze zeer sportieve, unieke wedstrijd Foreholte de baas was met 40-16. Een op het allerlaatste moment uitgevoerd “vliegertje” kon door Wendy helaas niet afgerond worden. Alle speelsters bedankten het publiek voor hun enthousiasme. Scores kwamen van Wendy Smits 8, Ramona Vink en Malu Zandbergen beide 2, Dana Vincenten, Britt van Leijden, Kim Schuurbiers en Naomi Hoogervorst allen 1.

De dag werd afgesloten met een grandioos vuurwerk op het sportpark in Voorhout en tot in de kleine uurtjes werd er nog nagepraat over deze unieke dag.

Er resten nu nog een paar spannende nacompetitiewedstrijden en dat is zondag 17 april in Cothen om 14.00 uur tegen Fortissimo, dinsdag 19 april in Voorhout tegen DSVD om 19.30 uur en zaterdag 23 april als laatste in ’t Veld tegen VZV om 20.30 uur.

Alle foto’s zijn hier te bekijken.

halve bekerfinale

Geplaatst op 15/04/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.