HV Foreholte dames 1 verliest nacompetitie kraker van VZV

De handbaldames van Foreholte beleven een droomdebuut in de 1e divisie. Ze hebben dankzij hun vele overwinningen de 5e plaats behaald en mochten daarmee direct deelnemen aan de promotie-competitie voor de 1e divisie. Daarin begonnen de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs voortvarend door met 34-22 te winnen van Fortissimo. De tweede wedstrijd bij DSVD ging verloren, en gisteren, in de eigen goed gevulde Tulp verloren de dames van Foreholte, ietwat geflatteerd met 24-29 van VZV uit ’t Veld.

Voor Foreholte is de nacompetitie dan ook echt een toetje op het seizoen. Vrij en ontspannen gaan alle meiden die dit seizoen een bijdrage geleverd hebben in de 1e divisie deze nacompetitie in, met het doel vooral zo veel mogelijk te leren en de topteams uit deze competitie het vuur aan de schenen te leggen. Dat ging zaterdagavond tegen VZV uit het veld voor de derde keer dit seizoen weer erg goed. De dames uit ’t Veld zijn 3e geëindigd en doen alles voor de promotie naar de eredivisie. Na een 14-13 ruststand, wonnen ze uiteindelijk met 24-29, maar ze hebben er flink voor moeten werken.

De Voorhoutse dames, gesteund door het vele publiek en Purple United, lieten aan het begin van de wedstrijd zien dat ze voor niemand bang hoeven te zijn. Van 1-0 liepen ze uit naar 5-1 en later naar 9-6. Op dat moment was goed te zien dat er veel rek zit in de groep van Foreholte. Want zowel aanvallend door een aantal flitsende acties, verdedigen met sterke blocks, als in het doel liet met zien over voldoende kwaliteit te bezitten. De hele eerste helft was Foreholte de bovenliggende partij, dat door soms kleine foutjes, VZV de kans gaf aan te haken. Dit is het gemis aan ervaring en juist waarom deze wedstrijden van grote waarde zijn.

De tweede helft startte Foreholte ook erg goed, en bleef het de bovenliggende partij. VZV moest er echt alles aan doen bij te blijven, en dit werd meerdere malen niet goed beoordeeld door de scheidsrechters, die duidelijk ook alle zeilen bij moesten zetten. Tot de 45e minuut ging het gelijk op en stond er 21-21 op het scorebord. Toen er een overduidelijke ‘voetbal’-situatie gemist werd, en er in de verwarring een doelpunt viel voor VZV, stortte het fundament in. De rode kaart voor sterkhouder Dana Vincenten betekende het definitieve einde van het moedige verzet van de Voorhoutsen. In de laatste minuten kon VZV uitlopen naar een geflatteerde 24-29 overwinning.

Misschien had Foreholte wel meer verdient, was de teneur na de wedstrijd. Ook de opgeluchte reactie van de dames uit ’t Veld en het meegereisde publiek, leken aan dat gevoel bij te dragen. Met iets meer geluk, en ervaring en slimheden had Foreholte dit kunnen bewerkstelligen, maar het doel van de wedstrijd is weer bereikt. Leren als team, individueel sterker worden en verbeterpunten herkennen.

De wedstrijd was promotie voor het handbal, met sfeer op de tribunes en een hoop mooie acties. Ook VZV, dat met een fris spel hier een bijdrage aan leverde, mag een compliment gemaakt worden en had zeker aanspraak op de overwinning. Al met al een goede generale voor het hoogtepunt van het seizoen voor Foreholte: de halve finale van de landelijke beker aanstaande donderdag tegen grootmacht Quintus uit Kwintsheul. De dames van Foreholte lijken klaar om daar te gaan genieten van het resultaat van hun prachtige prestaties dit seizoen.

Geplaatst op 10/04/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s