Foreholte is Fortissimo ruim de baas

De nacompetitie is begonnen. Het Voorhoutse handbalteam lijkt in de flow van het Nederlands team mee te deinen qua succes. De promovendus van dit eerste divisie jaar verloor in de competitie twee keer van Fortissimo uit Cothen, maar liet nu zien in mentaal en fysiek opzicht gegroeid te zijn. In een hoog tempo werd de wedstrijd afgewerkt, maar Foreholte had meer keus van wisselen en dat werd Fortissimo fataal.

De eerste 5 minuten ging het spel gelijk op, maar daarna bleek de Foreholte defensie weer uitstekend op dreef. Met name Britt van Leijden en Dana Vincenten waren voor Fortissimo een ware vesting. Daarentegen door goed uitgespeelde aanvallen wist het beweeglijke team van coach Ricardo Clarijs afstand te nemen van haar tegenstandster. Na 11 minuten was het 9-3 en ondanks een persoonlijke dekking voor Foreholte wisten de Voorhoutsen via 13-6 en 15-8 de rust te bereiken met 17-9. Het goede spel beloofde veel voor een positieve afloop. Dat de krachten flink waren aangesproken in de eerste helft zou wel moeten blijken in de 2e helft. Fortissimo moest forceren en dat resulteerde in een 4 tal 2 minutenstraffen vanwege onrechtmatig verdedigingswerk. Foreholte maakte hier goed gebruik van. Terwijl de keepsters Roxanne Roffelsen en Kim Nijhuis-Geerlings hun taak goed ten uitvoering brachten, was de samenwerking in de aanval van Fortissimo moeizaam door het harde werken van de Foreholte defensie. Oud Fortissimo speelster Wendy Smits nam haar team op sleeptouw met 7 treffers en Dana Vincenten was ook weer doeltreffend met 9 scores waarvan 3 zeven meters. Zonder problemen wist het team ook een zevental breaks te verzilveren. Halverwege de tweede helft stond het 25-15 en Fortissimo moest uiteindelijk het hoofd (terecht) buigen, onder toezicht van het goed opgekomen publiek, voor Foreholte 34-22. De scores werden verdeeld onder Dana Vincenten 9, Wendy Smits 7, Lize Vrolijk en Nikki v/d Post 4, Ramona Vink 3, Kim Schuurbiers, Malu Zandbergen en Naomi Hoogervorst 2 en Lisanne Ruiter 1.

Op zondag 17 april is de uitwedstrijd in Cothen om 14.00 uur en het is voor de dames nodig dat er heel veel support aanwezig is. Dus zet u deze datum in uw agenda. De eerstvolgende wedstrijd is donderdag 7 april in Deurningen tegen DSVD om 19.45 uur. Dit team verloor de eerste wedstrijd van VZV, dus spannend zal het worden.

Geplaatst op 03/04/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.