H.V. Foreholte sluit Eerste divisie competitie af met een knappe vijfde plaats

Zondag 20 maart had Foreholte nog een uitwedstrijd te gaan en wel in Panningen tegen het op een 10e plaats (van de 14) staande Targos/BEVO. Ruim 2,5 uur reizen om twee punten te behalen, die niet meer van doen waren. Hoewel de dames van coach Ricardo Clarijs, teambegeleidster Anne van der Vlugt en fysio Mariëlle Zonneveld niet hun beste dag hadden, was het toch wel aardig te weten dat ze na kampioen Borhave het team waren met de meest gescoorde doelpunten. Nu kon het totaal op 750 scores komen. Twaalf minuten in de tweede helft scoorde Kim Schuurbiers de 750ste. De wedstrijd eindigde in een 20-25 overwinning na een 13-13 ruststand.

Foreholte kende een moeizame eerste helft. Het samenspel was te onzeker van aard. Foute passes en teveel in de verdediging dringen zorgde ervoor dat BEVO de Voorhoutse speelsters (te) hard konden aanpakken en er werd niet afdoende op gereageerd door de scheidsrechters. In de verdediging reageerde Foreholte te laks op de afstandsschoten van BEVO en zodoende konden zij steeds voor blijven door ijverig te werken. Maar het gevoel was, dit moet anders in de tweede helft. En dat gebeurde. Foreholte begon gelijk goed en wist de beste periode te spelen in de 16 minuten na rust. Terwijl BEVO slechts twee maal scoorde nam Foreholte de leiding met 14-24 door scores van verschillende speelsters en goed verdedigingswerk van o.a. Britt van Leijden. Uiteindelijk kwam BEVO weer wat terug, mede door o.a. totaal vier gemiste penalty’s. Foreholte won met 20-25. De doelpuntenmaaksters waren: Wendy Smits 8, Dana Vincenten 4, Kim Schuurbiers 3, Naomi Hoogervorst, Nikki v/d Post en Melanie Zwaan alleen 2, Ramona Vink, Lize Vrolijk, Lisanne Ruiter en Britt van Leijden allen 1.

De Voorhoutse dames wisten ook een periodetitel te veroveren, doordat Borhave al automatisch gepromoveerd is. Ze gaan nu nog een nacompetitie spelen tegen Fortissimo, DSVD en VZV voor een beslissingswedstrijd tegen een team uit de eredivisie om hun plaats over te nemen. Op zondag 3 april is de eerste thuiswedstrijd in de Tulp tegen Fortissimo en donderdag 7 april uit tegen DSVD. Aanvangstijden worden z.s.m. bekendgemaakt. Daarnaast volgt nog de halve finale van de NHV-beker, dus de dames zijn nog volop in de race voor succes.

Geplaatst op 20/03/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: