Meiden C1 zetten Quintus aan de kant

Net als de vorige keer waren de meisjes van Quintus klein van stuk, wel zijn ze bewegelijk en er zitten aantal goede speelsters tussen, maar de meiden kwamen ook dit keer fysiek en inhoudelijk tekort tegen ons Foreholte. Binnen een paar minuten wisten we al hoe de wedstrijd ging verlopen… Foreholte had opdracht om direct stevig aan te pakken en voornamelijk de bal snel rond te laten gaan en druk zetten. Toch kwam Quintus voor te staan (2-0) en daarna kwam de machine van Foreholte weer op gang met snelle uitbraken van Tamara en Zoe, 2-2. Mooie onderschepping van Benthe vanaf eigen helft die de verdediging dolde en de 3-3 aantekende. Doordat Quintus veel richting grond ging kregen zij in totaal 4 penalty’s, twee daarvan werden door onze super keepers Romy en Marit gehouden! Belangrijkste was om ons eigen spel te blijven spelen wat soms niet mee viel. Er werd veel afgefloten aan onze kant en om dan je koppie omhoog te houden valt niet mee. Met nog mooie goals van Sanne en Marieke bleven we doorgaan en gingen de rust in met een 7-10 voorsprong.

Ook in de rust werd nogmaals benadrukt om de bal sneller rond te spelen en ons niet te laten intimideren. We gingen na rust er direct vol in en liepen weg van Quintus met goals van Benthe en Tamara (ieder 2). Er kwam meer rust in ons eigen spel en zo creëerde we voor Milou ook meer ruimte, vanaf de middenbouw schoot ze prachtig in de linker bovenhoek. Ook Zoë schoot vanaf de hoek snoeihard in de bovenhoek, 10-16. Door de scheidsrechter werd veel getolereerd aan de Quintus zijde, waardoor wij een tweetal blessures hadden. Gelukkig zijn de meiden bikkels en konden na een aantal minuten weer het veld in. De meiden werkten hard en vonden elkaar moeiteloos, hierdoor kwamen nog paar mooie combinaties tot stand en liepen we verder uit naar 14-20. Nog een laatste uitbraak van Marieke die lelijk werd gevloerd, wat wel een penalty opleverde (de enige voor ons overigens) die Zoë feilloos benutte en wonnen we met 14-21.

Doelpunten: Tamara 6, Zoë 5(1p), Benthe 3, Marieke 2, Sanne 2 en Milou 1

Wedstrijdverslag 21-02-2016: Foreholte – Kras/Volendam (20-15)

Ook dit is al even geleden, maar wil jullie niet de cijfers onthouden. Mag wel extra benoemd worden dat Marieke alle penalty’s (5 stuks) feilloos erin schoot!

Doelpunten: Zoe 7, Marieke 5(5p), Sanne 3, Benthe 2, Milou 2 en Romy C. 1.

Geplaatst op 14/03/2016, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.