Handbaldames Foreholte schieten er op los

In de laatste thuiswedstrijd van deze competitie was het reeds gedegradeerde Veneco/VELO uit Wateringen op bezoek in de Tulp en dat hebben ze geweten. Na een moeizame start liet Foreholte zien, dat ze een waardig team zijn voor deze eerste divisie. Vooral het tweede deel van de competitie was het team mede door de inbreng van Wendy Smits en de terugkeer van Naomi Hoogervorst een geduchte tegenstander voor menig team. Nu werd het 41-20 na een 21-9 ruststand. Kim Nijhuis-Geerlings nam bij deze vermoedelijk laatste thuiswedstrijd (afhankelijk van bekercompetitievervolg en eventueel nacompetitie) afscheid van het handbaltoneel, waar zij ruim 20 jaar als topspeelster en later als keepster twee hoofdrollen vervulde. Dit deed ze meer dan voortreffelijk met haar talent en onvoorwaardelijke inzet. De hele familie inclusief haar kinderen Jamie en Lynn werden in het geheel betrokken.

Deze wedstrijd kende een moeizaam begin. Eerst was er een enkelblessure bij keepster Kim Nijhuis in de warming-up, maar gelukkig kon ze verder dankzij de verzorging van fysio Mariëlle Zonneveld. Tot halverwege de eerste helft lukte het niet met de schoten vanuit de opbouwrij en de hoekspeelsters kwamen pas tot hun recht toen Lize Vrolijk bij 7-7 het veld in kwam. De doelpuntenmachine ging draaien en mede via een aantal mooie breaks door diverse speelsters liep Foreholte steeds verder uit tot 21-9 na 30 minuten. Na rust ging het team goed door met verdedigen en uitgekiend samenspel tegen een dwalend, onsamenhangend maar fanatiek doorgaand Veneco/VELO. Halverwege de tweede helft nam Roxanne Roffelsen het keepen over van Kim Nijhuis en mede dankzij haar goede werk en inzet en de prachtig scorende Ramona Vink vanaf de cirkel (7x) liepen de Voorhoutsen via 36-14 door naar de 41-20 overwinning. Voor de doelpunten tekenden: Wendy Smits 8, Ramona Vink 7, Dana Vincenten en Kim Schuurbiers beide 6, Naomi Hoogervorst en Saskia Kolster beide 4, Malu Zandbergen 3, Lize Vrolijk 2 en Lisanne Ruiter 1.

Zondag 20 maart de laatste wedstrijd in Panningen tegen Targos BEVO HC en daarna nog de halve finale van de beker en eventueel nacompetitie. U hoort nog van deze succesvolle handbaldames. Houdt u de mededelingen in de gaten.

Geplaatst op 13/03/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.