Elly Hoek 50 jaar scheidsrechter handbal Foreholte

Afgelopen zaterdag werd Elly Hoek, vrijwilliger van Handbalvereniging Foreholte uit Voorhout in het zonnetje gezet. “Zij is al langer lid van de vereniging dan ik oud ben”, zei voorzitter Kees Kraakman toen hij haar in het zonnetje zette.
Elly Hoek is al jaren binnen de vereniging een fanatieke vrijwilligster. Naast het fluiten van handbalwedstrijdjes, heeft zij jaren geleden zelf ook gehandbald en allerlei hand en spandiensten vervuld voor de vereniging. Aan haar kinderen heeft ze ook het handbalvirus doorgegeven. Het fanatisme voor de handbal begon al toen zij niet eens in Voorhout woonde. Zij kwam vanuit Den Haag en Hazerswoude naar Foreholte om te trainen en te spelen. Elly Hoek heeft in bijna alle commissies gezeten van HV Foreholte. Ook heeft zij een bestuurfunctie vervuld. Elly heeft 10 jaar geleden de gouden fluit van het NHV gekregen. Deze kreeg ze omdat ze al meer dan 40 jaar scheidsrechter was. Hoewel Elly niet meer een van de jongste is, vinden we haar nog regelmatig bij een wedstrijdje op het veld om de kinderen te begeleiden. Op 5 maart floot ze bij het mini handbalfeest in sporthal de Tulp en het zal ons niet verbazen als zij ook weer bij het openhandbaltoernooi loopt te stralen tussen alle kinderen van de basisscholen.
Omdat Elly jarenlang in haar grijze trui als scheidsrechter stond, vond het Bestuur het een goed idee om haar een nieuwe scheidsrechterstrui aan te bieden met 50+ erop. Niet op haar leeftijd duidend, maar op de jaren die zij nog aan de 50 jaar als scheidsrechter wil binden. Niet alleen het bestuur van HV Foreholte was aanwezig bij het in het zonnetjes zetten van Elly in sporthal de Tulp, maar ook haar man, kinderen en kleinkinderen.

Geplaatst op 13/03/2016, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.