Gewoon weer competitie

Het zwaarste gedeelte van de competitie lijkt er op te zitten. Binnen drie weken speelden de Voorhoutsen vijf wedstrijden waarbij vier verre uitwedstrijden, waarvan twee doordeweeks en twee op zaterdag en één thuis. Bovendien was het behalen van de halve finale van de beker, afgelopen woensdag nog niet geheel verwerkt. Het werd nogal laat en donderdag moest er weer gewerkt worden en was er weer een training. Toch ging men zaterdagavond weer voor de volle winst in Eindhoven tegen PSV. In een matige wedstrijd won Foreholte na een 6-8 ruststand met 16-18, vooral dankzij een sublieme keepster Roxanne Roffelsen.

PSV dat het boven hun op de gedeelde vijfde plek staande Foreholte op bezoek had, heeft normaal weinig kansen op een overwinning. Maar deze keer lag het anders. Door alle perikelen van afgelopen week lag het tempo veel te laag. Ook de schoten op doel waren te zwak en men had teveel doelpogingen nodig om tot scoren te komen. Zo gooide men in de eerste helft 28 maal op het doel voor 8 doelpunten. Verdedigend ging het nog wel aardig, maar het was wel dankzij een heel sterk keepende Roxanne Roffelsen met 22 stops, dat de twee punten mee naar Voorhout gingen. De ruststand was slechts 6-8. Ook in de tweede helft was er hetzelfde beeld. Door de manier van verdedigingen van PSV wist Foreholte niet altijd de juiste oplossing te vinden. Beide teams scoorde 10 maal in de 2e helft. Eind 16-18. Gescoord hebben: Dana Vincenten 5(2p), Melanie Zwaan 4, Ramona Vink 3, Naomi Hoogervorst en Malu Zandbergen 2, Lize Vrolijk en Nikki v/d Post 1.

Zaterdag 12 maart komt VELO uit Wateringen op bezoek om 19.00 uur. Aanmoedigingen zijn van harte welkom in de Tulp.

Geplaatst op 06/03/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.