Foreholte naar halve finale Landelijke NHV-beker

Het paarse hart overheerst in Twello

Woensdag 2 maart moest het er van komen. En het gebeurde. De mannen van Purple United begeleidden de dames van Foreholte op weg naar Twello met (paars) vuurwerk vanaf het sportterrein. Iedereen (twee bussen vol supporters en speelsters) was gestoken in een speciaal paars t-shirt (van de sponsorcommissie) met daarop alle overwinningen in deze bekercompetitie en de vermelding “kwartfinale Nederlandse beker Voorwaarts-Foreholte”. Nog vele supporters volgden per auto, zodat in Twello het feest goed kon beginnen. De thuisclub had er alles aan gedaan, dat de Voorhoutse supporters zich daar thuis voelden en het doordeweekse feestje kon beginnen. Het indrukwekkende verloop tijdens de oergezellige busreis terug werd afgesloten met opnieuw een waar vuurwerk gebeuren door Purple United op het parkeerterrein bij de sportvelden. Een droom was waarheid geworden. De halve finale is bereikt.

Maar hoe verliep nou de wedstrijd, want er moest wel gewonnen worden. In een geweldig cup sfeertje waren de speelsters onder de indruk van het gebeuren, maar daar wilden zij juist voor gaan. Ook Voorwaarts wilde laten zien, waarom zij zover waren gekomen. Foreholte kende een goede start. Binnen 4 minuten stond het 1-4. Voorwaarts kon wat terug doen, maar Foreholte had telkens een mooi antwoord klaar. Halverwege de eerste helft paste Voorwaarts haar verdediging aan en Foreholte had hier duidelijk moeite mee. Maar het verschil bleef gemiddeld vier doelpunten in Voorhouts voordeel. Veelal door Kim Schuurbiers, die de dag van haar leven had en door haar passeerbewegingen keer op keer Voorwaarts het nakijken gaf. In totaal scoorde zij 9 keer (uit 9 pogingen). Intussen deed keepster Kim Nijhuis-Geerlings goed haar werk en stopte menig schot bij goed, solide verdedigingswerk onder leiding van Britt van Leijden en Dana Vincenten. De Voorhoutse scores werden aardig onderling verdeeld. De ruststand liet een comfortabele 11-16 voorsprong zien. Het feest op de overvolle tribune (die door de grote hoeveelheid supporters bijna op instorten stond) ging gewoon door en de mensen uit Twello wisten niet wat hen overkwam.

In de tweede helft pakten de Paarsen de draad weer goed op, maar Voorwaarts liet zich niet wegspelen en gaf zich niet gewonnen. Halverwege de tweede helft kwamen zij zelfs door goed samenspel terug tot een verschil van twee doelpunten (21-23). Foreholte raakte niet in paniek, maar wist wederom telkens weer fraai te scoren. Een paar tijdstraffen aan de kant van Voorwaarts gaf het team van coach Ricardo Clarijs wat lucht en zijn dames wisten hiervan te profiteren. In de laatste 10 minuten bij 21-27 stuurde de coach zijn wisselspeelsters nog het veld in, zodat ze allen gedeeld hebben in het succes. Want het was een echte teamprestatie. De eindstand werd uiteindelijk 25-32 en dat betekende een plaats in de halve finale. De scores werden verdeeld onder Kim Schuurbiers 9, Dana Vincenten 7, Wendy Smits en Naomi Hoogervorst beide 3, Britt van Leijden, Lize Vrolijk en Melanie Zwaan 2, Ramona Vink, Lot van Kampen, Nikki v/d Post en Saskia Kolster allen 1. Ook Roxanne Roffelsen, Lisanne Ruiter, Annet Kraakman en Malu Zandbergen droegen hun steentje bij met goed spel.

Een grandioos resultaat dit bereiken van de halve finale van de Nederlandse beker, welke gespeeld zal worden op 12, 13 of 14 april. Plaats en tegenstander zijn nog niet bekend. Nog één horde te gaan voor de finale en dat gaat hopelijk lukken met de geweldige achterban van dit team (verstand van handbal hoef je niet persé te hebben, maar wel een handbalhart) en de super motivatie van dit unieke team. Ook is er nog een plek te verdienen voor de nacompetitie, waarin de Voorhoutsen de vierde periodetitel in de wacht kunnen slepen, hetgeen nog tot de mogelijkheden behoort. Dit zal na de laatste wedstrijd BEVO-Foreholte op 20 maart bekend zijn. Wie had dit allemaal gedacht, na het behaalde kampioenschap van het vorig seizoen.

Alle foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

DSC_9229

Geplaatst op 03/03/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.