Foreholte wint met ruime cijfers van S.E.W. 2

Met de belangrijke kwartfinale van de landelijke beker woensdag 2 maart in het vooruitzicht, beleefden de Voorhoutse dames een goede generale. Het op de één na laatste plaats staande S.E.W. 2 uit Nibbinxwoud moest toezien hoe Foreholte geconcentreerd en vol vertrouwen na een 22-12 ruststand naar een 40-22 overwinning toewerkte. Maar het mooiste nieuws was, dat Naomi Hoogervorst reeds nu al weer na haar blessureleed binnen de lijnen kon staan. Ze speelde 5 minuten mee en ze wist te scoren.

Foreholte ging voortvarend van start. Na goed opgezette aanvallen stond Foreholte na 7 minuten met 7-1 voor. De verdediging werkte goed en S.E.W. probeerde er telkens in te duiken. Dan was het een aanvallende fout, dan weer balverlies, waardoor Foreholte met snelheid een eigen aanval kon opzetten. Hoewel S.E.W. er hard voor werkte, ze kwamen er niet aan te pas tegen een ontketenend Foreholte. Door de beweeglijke Voorhoutse dames kwamen zij keer op keer te laat om hun schot op doel te blokkeren. In totaal 6 tijdstraffen werden hun deel. In de eerste helft werd er door Foreholte geregeld gescoord en er waren weinig missers. Rust 22-12. Keepster Kim Nijhuis-Geerlings verdedigde de eerste helft het doel en deed dat goed met 8 stops en in de tweede helft was het Roxanne Roffelsen die zelfs 12 schoten stopte. In die tweede helft wist Foreholte weer uit te lopen tot 28-12 waarbij Naomi Hoogervorst een aandeel had. Tot halverwege de tweede helft ging het door tot 32-15, toen Dana Vincenten een klap op haar mond kreeg en niet meer terugkeerde in het veld. De aanval liep wat vertraging op en ook verdedigend werd Dana gemist. Toch lieten de teamgenotes haar niet in de steek en maakten de wedstrijd prima af. Het werd uiteindelijk 40-22. De scores kwamen van Dana Vincenten 10 (3p), Wendy Smits 8 (2p), Saskia Kolster en Kim Schuurbiers 5, Ramona Vink, Lize Vrolijk en Britt van Leijden allen 3, Malu Zandbergen 2 en Naomi Hoogervorst 1.

Woensdag 2 maart vertrekken deze dames met twee volle bussen naar Twello om de kwartfinale van de landelijke beker te spelen in sporthal Jachtlust tegen Voorwaarts om 20.15 uur.

Zaterdag 5 maart gaan de dames van Ricardo Clarijs naar Eindhoven om tegen P.S.V. de 2 punten te gaan behalen, om zodoende de kans open te laten om de vierde periode te gaan winnen en zodoende te kunnen deelnemen aan de nacompetitie.

Geplaatst op 28/02/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s