Foreholte komt tekort in Deurningen

Vol goede moed en met een bus vol supporters (waaronder Purple United) gingen de Voorhoutse handbaldames op pad naar DSVD in Deurningen, dat op de tweede plaats staat in de competitie. Foreholte dat op de vijfde plek bivakkeert kon niet imponeren en verloor na een 15-9 ruststand met 34-23.

Na een doordeweekse oefenwedstrijd op Papendal tegen Jong Oranje, leek Foreholte moeite te hebben met het op gang te komen. Vooral de schoten vanuit de opbouw en de hoek kenden weinig richting of snelheid. DSVD bleek een goed ingespeeld team, dat telkens via prachtige afstandsschoten, dan wel door de cirkelspeelster vrij te spelen op voorsprong kwam. Na 10 minuten stond het al 7-1 voordat Dana Vincenten vanaf de midden opbouwpositie opnieuw tegen scoorde. Na 20 minuten kwam Foreholte door hard te knokken toch terug tot 9-6. Daar nam DSVD geen genoegen mee en ondanks de klanken van Purple United, wisten zij toch haar voorsprong te behouden door de aanvalslinie van Foreholte te storen en zodoende een aantal breaks uit te voeren. Ruststand 15-9.

In de tweede helft gingen de afstandschoten van Wendy Smits beter en ze vond een aantal keer het net. Maar het team draaide niet lekker, teveel individuele fouten, terwijl DSVD gewoon haar spel speelde. Het verschil bleef telkens 6 à 7 doelpunten. Een aantal ongelukkige beslissingen vielen helaas verkeerd uit voor Foreholte. Na 12 minuten kwamen de dames van coach Ricardo Clarijs nog terug tot 5 doelpunten 21-16, maar DSVD had iedere keer een oplossing. Zo zorgde zij door een fysieke verdediging dat de Voorhoutse cirkelloopster nauwelijks bereikt kon worden. DSVD speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Via 25-18 en 30-19 werd het uiteindelijk (terecht) 34-23. Jammer maar helaas.

De scores kwamen van de hand van: Wendy Smits en Dana Vincenten beide 6 x, Ramona Vink en Britt van Leijden beide 2 x en van de rest van het team wist ieder 1 x te scoren.

Zaterdag 27 februari is er weer een thuiswedstrijd in de Tulp tegen S.E.W. om 20.30 uur en op woensdag 2 maart gaan de handbaldames naar Twello om de halve finale van de beker proberen te bereiken door van Voorwaarts te winnen. Ga mee met de bus en geef je op, zie hier, om deze hopelijk unieke prestatie te gaan zien.

Geplaatst op 21/02/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.