HV Foreholte blijft winnen

De handbaldames van het Voorhoutse Foreholte hebben zaterdagavond simpel en met duidelijke cijfers afgerekend met Bentelo. Na een magere 13-8 ruststand eindigde de wedstrijd in mooie 32-15 overwinning voor Foreholte. Met deze overwinning zet Foreholte een goede eerste stap in de laatste periode, en zet het ook de zegereeks van de afgelopen weken door.

Voor de Voorhoutse formatie van trainer/coach Ricardo Clarijs zijn het drukke weken. Naast dat het team volop in de race is voor de bovenste plekken in de eerste divisie, moeten er ook doordeweekse inhaal- en bekerwedstrijden gespeeld worden. Tevens is een groot deel van het team al enkele weken in de ban van de griep. Toch lijken de prestaties er niet onder te lijden. Na 4 overwinningen op rij moesten de dames het nu opnemen tegen het laag geklasseerde Bentelo.

Vooraf wisten de meiden dat het een wedstrijd was waar aan het doelsaldo gewerkt kon worden, een belangrijke taak, bleek in de 2e periode van het seizoen, die net niet veroverd kon worden op doelsaldo. Vandaar dat de dames gebrand waren op een grote overwinning. Dit lag zeker tot de mogelijkheden want de eerste wedstrijd van het seizoen tussen deze twee teams werd door Foreholte gewonnen met 27-38. Sindsdien heeft het team zichtbaar stappen gemaakt met de komst van Wendy Smits, maar vooral ook in de verdediging.

Die verdediging was dan ook niet het probleem de eerste helft, want daar werden voldoende ballen geblokt of tegenstanders gedwongen tot moeilijke afrondingen te komen, en waar ze wel konden afronden was het vaak Kim Geerlings in het doel die de ballen wist te keren. Aanvallend, daar lag het probleem van de Voorhoutse selectie. Er werd in 30 minuten maar 13 keer gescoord. Dit was vooral te wijten aan onnodige balverlies en slordig spel. De kansen in de omschakeling werden niet gezocht, en open kansen, één-op-één met de keepster, werden matig afgerond. Hierdoor was de ruststand 13-8 in Voorhouts voordeel.

Maar in de tweede helft richtte het team zich ook aanvallend op. Het publiek kon menig maal de handen op elkaar brengen, en dat dan niet alleen voor een doelpunt, maar vaak ook voor een flitsende aanval, snel combinatiespel en creatieve oplossingen. Onder aanvoering van Dana Vincenten (9 doelpunten), Wendy Smits (6 doelpunten) en Kim Schuurbiers (5 doelpunten) liep het team steeds verder uit. Want verdedigend was de boel netjes op orde en Roxanne Roffelsen liet zich amper passeren. Het hele team droeg zijn steentje bij aan deze overwinning, met als klapstuk een spectaculaire pas van Saskia Kolster naar Ramona Vink, die dat buitenkansje formidabel benutte.

Toen het gat geslagen was en de rechteropbouwster van Bentelo, in een break-out, totaal onnodige de snelle Lisanne Ruiter neerhaalde (directe rode kaart tot gevolg), besloot het team de wedstrijd gedisciplineerd uit te spelen. Met nog wat doelpunten aan beide zijde werd de wedstrijd afgesloten met een 32-15 overwinning van de Voorhoutse dames.

Mede door het verlies van directe concurrenten Aalsmeer en Fortissimo slaat Forholte een dubbeslag. Op de ranglijst is het team gestegen van de 7e naar de 5e plaats, en met een doelsaldo van +17 in deze wedstrijd start men de laatste periode goed. De gestelde doelen van voor de wedstrijd zijn dus behaald.

Volgende week staat er een lastigere wedstrijd op het programma. Dan gaan de dames van Foreholte op busreis naar DSVD, de nummer 2 van de ranglijst. Daar gaan we zien of de selectie ook dit soort tegenstanders het vuur aan de schenen kan leggen, maar eerst hebben de dames nog een weekje de tijd om uit te zieken.

Doelpuntenmakers Foreholte: Dana Vincenten (9), Wendy Smits (6), Kim Schuurbiers (5), Ramona Vink (3), Saskia Kolster, Britt van Leijden en Nikki van der Post (allen 2), Lize Vrolijk, Malu Zandbergen en Melanie Zwaan (allen 1).

Geplaatst op 15/02/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.