Dames Foreholte winnen ondanks griepgolfje

Afgelopen zaterdag was er een uitwedstrijd in Breda tegen H.V. United Breda. Tussen het carnavalsgedruis door moesten de Voorhoutsen staande zien te blijven tegen een ploeg die een paar plaatsen lager op de ranglijst staat. Een kleine griepgolf teisterde het team, dus het was de vraag hoe dit zou uitpakken. Na een 11-14 ruststand won Foreholte met 22-28.

Foreholte kende een goede start. Na 6 minuten was het 2-6. Hierna herstelde United Breda zich goed en Foreholte had moeite met de verdediging van de Brabantsen. Gelukkig functioneerde de Voorhoutse verdediging ook weer als vanouds. Geleidelijk aan in de eerste helft werd het spel van Foreholte wat slordiger en Breda kon dichterbij sluipen. Met mooie afstandsschoten lukte dat aardig. Na 20 minuten was het 8-8. De laatste 10 minuten pakte Foreholte de draad weer goed op en stond na 30 minuten met 11-14 voor. De tweede helft startte Breda beter dan Foreholte, dat er doorheen leek te zitten. Breda sloop naderbij en Foreholte kon maar nauwelijks volgen. De hele wisselbank werd aangesproken en na 20 minuten keerde de wedstrijd zich toch ten gunste van Foreholte. Breda moest een aantal keer aan de noodrem trekken en er volgende uitsluitingen. Hiervan profiteerden de Voorhoutsen. Breda was duidelijk van slag en Foreholte liep op routine de wedstrijd uit met fraaie doelpunten, goed keeperswerk en een stabiele verdediging. De uiteindelijke 22-28 overwinning was verdiend voor de grieperige ploeg uit Voorhout.

De scores waren van: Dana Vincenten 9 (5p), Wendy Smit en Kim Schuurbiers beide 4, Ramona Vink 3, Melanie Zwaan en Malu Zandbergen beide 2 en één keer door Saskia Kolster, Lize Vrolijk, Britt van Leijden en Lisanne Ruiter.

Hopelijk is iedereen volgende week weer beter om de gedeelde vijfde positie met Fortissimo en FIQAS/Aalsmeer te verdedigen tegen Bentelo op zaterdag 13 februari om 20.30 uur in de Tulp.

Geplaatst op 07/02/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.