Foreholte bereikt kwartfinale NHV-beker

Nog acht ploegen zijn er over in de bekercompetitie. En daar zit Foreholte bij, want ze wisten dinsdagavond met 27-25 te winnen van het Heemskerkse D.S.S. dat in de eredivisie handbalt. Voorwaar een schitterend resultaat, dat Foreholte ooit één keer eerder lukte met het team van 1989. Dat team haalde de finale. Zover is het nog niet, maar het team van Ricardo Clarijs is op de goede weg.

Met de pittige wedstrijd van zaterdag nog in de benen, stond nu de achtste finale van de beker op het programma. Sfeer was er weer volop met de goed gevulde tribunes en Purple United, hetgeen de Voorhoutsen goed blijkt te doen. De eerste helft ging gelijk op. Het verschil was bijna de gehele tijd één of twee doelpunten in het voordeel van Foreholte. Keepster Kim Geerlings was weer ouderwets op dreef. Zeventien keer voorkwam ze een doelpunt, waarbij één penalty. Bij Foreholte werd twee keer een penalty afgekeurd vanwege een voetfout! Bij rust was het 12-11 na een aftastende eerste helft.

En dan moest het gebeuren in de tweede helft. Het spel werd wat harder en hier en daar vielen wat blessures in deze overigens sportieve wedstrijd. Keepster Kim Geerlings kreeg nog een bal boven op haar hoofd, maar tot opluchting van heel Voorhout kon zij verder. Na zes minuten kwam D.S.S. op voorsprong, maar Foreholte had het antwoord al klaar. Met geduldig spel en zonder irritaties én met een uitstekende verdediging kwamen zij langszij en behielden zij een voorsprong tot 10 minuten voor tijd, 22-22. Het werd nog 23-23, maar toch wist Foreholte de wedstrijd vakkundig uit te spelen met 27-25.

De scores waren van: Dana Vincenten 7(4p), Wendy Smits 5(1p), Kim Schuurbiers 4, Malu Zandbergen 3, Lize Vrolijk en Nikki v/d Post beide 2, Ramona Vink, Melanie Zwaan, Saskia Kolster, Britt van Leijden allen 1.

Zaterdag 6 februari spelen de dames competitie in Breda om 19.00 uur. Even tussen het carnavallen door! De kwartfinale voor de beker wordt gespeeld op 1, 2 of 3 maart.

Geplaatst op 03/02/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.