Dames Foreholte knokken zich langs FIQAS/Aalsmeer

Zaterdag 30 januari stond het duel tegen de dames uit Aalsmeer op het programma. De eerste wedstrijd was een complete offday voor Foreholte en dat wilden de dames van coach Ricardo Clarijs en Co. rechtzetten. En dat is heel goed gelukt. Na de pittige 60 minuten was de winst voor Foreholte. Via een 16-16 ruststand werd het uiteindelijk 27-22. Beide teams hebben nu evenveel punten op de ranglijst. Een gedeelde zesde plek.

Foreholte begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat is ook wel nodig, want Aalsmeer maakt gebruik van elk foutje wat er ontstaat. Dit technisch vaardige team moest in deze wedstrijd ook andere vaardigheden laten zien, maar dat lukte niet altijd. Foreholte had weer die vechtersmentaliteit en was steevast van plan deze partij te gaan winnen. In de eerste helft had Foreholte weinig zicht op de afstandsschoten van Aalsmeer. Gelukkig wisten de Voorhoutsen zelf ook te scoren. De combinaties gaan nu lopen en hoewel Naomi Hoogervorst nog steeds node gemist wordt, vangt het team haar afwezigheid in het veld goed op, met name dankzij Wendy Smits. Door de aandacht op haar hebben anderen de gelegenheid zich te laten zien. De hele eerste helft golfde het spel op en neer en de scores vielen om en om. Met de rust was het dan ook gelijk, 16-16. In de tweede helft nam FIQAS/Aalsmeer het initiatief, maar Foreholte had het antwoord al klaar. Toch brak er een periode van 8 minuten aan, dat er helemaal niet gescoord werd. Door goed verdedigen, maar ook missen van kansen. Maar ook met name bij Foreholte door het prima keeperswerk van Kim Geerlings. Zij stopte 20 schoten, waarvan één penalty en één break op belangrijke momenten. Onder de klanken van wederom Purple United en de vele aanmoedigingen van o.a. supporters van S.V. ROAC uit Rijpwetering/Oud Ade, kon het helemaal niet meer misgaan. Zes minuten voor tijd had Foreholte de ploeg uit Aalsmeer op de knieën en scoorde de 25-22. De ploeg uit Voorhout wist nog twee keer te scoren.

Scores van: Wendy Smits en Dana Vincenten beide 8x, Ramona Vink 5x, Lisanne Ruiter 2x en 1x door Nikki v/d Post, Saskia Kolster, Kim Schuurbiers en Britt van Leijden.

Zaterdag 6 februari de uitwedstrijd in Breda om 19.00 uur. Er gaat een bus. Vol is vol. Dinsdag 2 februari is de achtste finale voor de NHV-beker tegen D.S.S. om 20.00 uur in de Tulp. Dit spektakel mag u niet missen!

Geplaatst op 31/01/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.