Dames C1 speelt uitstekende pot

De tribune was weer lekker gevuld, altijd heerlijk om te zien die trouwe supporters! Sinterklaas is toch al even geleden, maar vandaag was het even “strooidag”. Benthe haar dag in de vorm van de vele passes (maar liefst 9 assists).

Foreholte startte lekker, goed samenspel, elkaar positief coachen, super! Binnen een mum van tijd stond het 1-0 door Tamara. DSO zette de tegenaanval in, maar stuitte op keepster Marit, die vervolgens de sprintende Marieke zag en een lange bal gaf, 2-0. De meiden stonden allen stuk voor stuk goed te verdedigen, hierdoor maakte DSO geen kans. Met aanwijzingen van stand-in coach Wilbert kregen de meiden ook steeds meer zelfvertrouwen. De strooimomentjes kwamen voorbij en Tamara, Sanne en weer Tamara maakte prima af, 5-1. Daarna een kleine terugval en DSO kwam dichterbij door een penalty en prima goal vanaf de hoek, 5-3. Zoë deed op rechts nog een mooie draai om de as en schoot de 6-4 tegen de touwen, en zo konden we gaan rusten.

Na de rust liepen de Voorhoutsen verder uit. Door snel samenspel en het hoge tempo creëerde we prima aanvallen, deze werden door Zoë afgerond, 8-4. Het werd de speelsters van DSO goed moeilijk gemaakt door een adequate 3-2-1 opstelling. Zo liep Foreholte steeds verder weg, met een tweetal mooie onderscheppingen van Benthe en Sanne, die beide alleen op het doel afstoven en beheerst afmaakte. Ook Milou wist vanaf de midden opbouwpositie op de 9 meter tweemaal de bal in de netten te hengsten. De harde werkers op de hoeken en cirkelloopsters trokken de verdedigers van DSO met zich mee en kwam er ruimte voor de opbouwers, o.a. Zoey C. die een schitterend doelpunt mee pikte. De wedstrijd werd vrij simpel gewonnen met 18-6. Meiden, jullie hebben echt een super wedstrijd neergezet door voor elkaar te werken, top!

Doelpunten: Tamara 4, Zoë 4, Benthe 3(1p), Sanne 3, Milou 2, Marieke en Zoey ieder 1

Volgende week zaterdag een uitwedstrijd tegen Havas in Almere.

Geplaatst op 26/01/2016, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.